Liceenii de la Colegiul "I. L. Caragiale" din Bucuresti au protestat, ieri, dupa modelul celor din Bistrita, nemultumiti de frigul din salile de curs, din cauza firmei care se ocupa de intretinerea centralei termice a unitatii. Gabriela Bacila, direc
Liceenii de la Colegiul "I. L. Caragiale" din Bucuresti au protestat, ieri, dupa modelul celor din Bistrita, nemultumiti de frigul din salile de curs, din cauza firmei care se ocupa de intretinerea centralei termice a unitatii. Gabriela Bacila, directorul institutiei, sustine ca a solicitat firmei cu care scoala are contract de service sa faca revizia centralei in luna septembrie. "Acum zece zile au venit de la service si au luat supapele centralei, promitand ca problema se va rezolva in doua-trei zile. E inadmisibil sa lasi 1.500 de elevi in frig", a spus directorul. "De cateva zile stam la ore cu gecile pe noi. Nu e o situatie foarte grava, insa e inadmisibil ce se intampla avand in vedere ca vom intra in Uniunea Europeana", a apreciat un elev din clasa a XII-a. Dupa mediatizarea incidentului, doi angajati ai firmei au venit sa monteze supapele, insa directorul liceului a spus ca intentioneaza sa rezilieze contractul cu firma respectiva. Grupul de elevi care a protestat fata de situatia creata a revenit la ore, dupa scurt timp. Inspectorul pe probleme de comunicare din cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca situatia are drept cauza nerespectarea contractului de catre firma Calorex, care asigura reparatiile la instalatia de termoficare a liceului si "a lipsei de management de la nivelul liceului, care nu a informat nici inspectoratul, nici autoritatile". Raspunzand acestei acuzatii, directoarea a spus ca nu a informat inspectoratul pentru ca a considerat ca era vorba doar despre un contract cu o firma. Centrala a inceput sa functioneze normal in jurul pranzului. "Lucrurile au intrat in normal, toti elevii sunt la ore, instalatia de incalzire functioneaza", a anuntat Banu. Inspectorul a precizat ca intr-o situatie asemanatoare se afla si Scoala generala nr. 163 din Bucuresti, unde nu au fost terminate lucrarile de reparatii. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a cerut tuturor unitatilor de invatamant o situatie privind incalzirea claselor, pentru a preveni situatii similare celei din "Caragiale" sau, mai grav, din Bistrita.
Ancheta la Bistrita
Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a cerut ajutorul Politiei si Jandarmeriei pentru a afla cine sunt vinovatii de situatia creata in scolile din Bistrita ramase fara caldura. Szilagyi Ioan a spus ca in urma raportului pe care i-l vor face cele doua institutii va lua masuri care ar putea merge pana la cererea unor demisii. Totodata, prefectul i-a criticat pe profesorii de la cele doua scoli care au iesit in strada, sustinand ca puteau sa-i lase pe copii acasa si sa vina ei la Prefectura pentru a-si spune pasul. Prefectul a afirmat ca ar putea sa-i solicite chiar primarului din Bistrita, Vasile Moldovan (PD), sa-si inainteze demisia daca se va dovedi ca acesta, in calitate de edil, nu a luat masurile ce se impuneau pentru ca toate scolile din oras sa aiba caldura la timp.
Ministrul Mihail Hardau a dispus intreruperea orelor in cele 14 scoli fara incalzire, 10 dintre acestea neavand caldura in niciun corp de cladire, iar patru fiind incalzite partial.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.