Vicepremierul Bogdan Pascu a declarat, ieri, ca Guvernul va elabora o baza de date cu oportunitatile de investitii in diferitele regiuni ale Romaniei, care va putea fi accesata pe pagina de Internet a Executivului. "Estimam ca elaborarea acestui plan
Vicepremierul Bogdan Pascu a declarat, ieri, ca Guvernul va elabora o baza de date cu oportunitatile de investitii in diferitele regiuni ale Romaniei, care va putea fi accesata pe pagina de Internet a Executivului. "Estimam ca elaborarea acestui plan va dura mai mult de trei luni, pentru ca sunt foarte multe informatii care trebuie colectate. Aceasta va fi o imensa baza de date, care va fi la dispozitia fiecarui intreprinzator care vrea sa investeasca in Romania", a spus Pascu, citat de Mediafax. El a mentionat ca este nevoie de o harta a oportunitatilor care sa cuprinda, printre altele, pretul terenurilor, informatii despre forta de munca, traditiile din zona etc. "Vom solicita autoritatilor locale sa ne prezinte aceste informatii pentru fiecare judet in parte. In momentul de fata, suntem in situatia in care investitorii vin cu banii in sacosa si nu stim ce sa facem cu ei, pentru ca nu stim care sunt oportunitatile", a mai spus Pascu.
El a mai anuntat ca Legea Investitiilor, pentru care s-a incheiat perioada pentru dezbaterea publica, nu va cuprinde criteriile de eligibilitate pentru investitorii care vor putea beneficia de ajutoare de stat. Acestea vor fi introduse in normele de aplicare a legii deoarece, potrivit vicepremierului, UE pregateste schimbarea criteriilor de eligibilitate pentru beneficiarii schemelor de ajutor de stat. "Vrem sa dam drumul proiectului legii spre aprobare, sa nu mai asteptam modificarile Comisiei Europene, si vom introduce criteriile de eligibilitate in normele de aplicare ale actului normativ. Astfel, vom avea o lege care sa nu fie modificata de fiecare data cand Comisia Europeana schimba regulamentele privind ajutorul de stat", a precizat Pascu. El a adaugat ca, in urma incheirii dezbaterii publice, pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi operate toate modificarile necesare, iar actul normativ va fi trimis, pana la mijlocul lunii noiembrie, spre aprobare Parlamentului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.