La sediul UNITER a avut loc ieri conferinta de presa dedicata Festivalului National de Teatru care, incepand cu aceasta editie beneficiaza si de prezenta internationala. Incepand tot cu aceasta editie, a XVI-a, care se va desfasura intre 4 si 15 noie
La sediul UNITER a avut loc ieri conferinta de presa dedicata Festivalului National de Teatru care, incepand cu aceasta editie beneficiaza si de prezenta internationala. Incepand tot cu aceasta editie, a XVI-a, care se va desfasura intre 4 si 15 noiembrie, organizatorii au decis sa renunte la numele lui Caragiale din denumirea Festivalului. Conform declaratiei Marinei Constantinescu, selectioner unic, numele dramaturgului "devine supralicitat intr-o Romanie in care totul se supraliciteaza". Festivalul este structurat pe noua module, cel mai consistent fiind reprezentat de selectia oficiala. Pana pe 15 noiembrie vor fi reprezentate in Bucuresti 49 de spectacole. "Proiectul meu este centrat pe creatia regizorala. Cred ca toate numele mari ale regiei contemporane sunt prezente in festival. Nu am tinut cont de varsta sau de alte criterii decat cele valorice.", a adaugat criticul de teatru Marina Constantinescu. Toate manifestarile din cadrul festivalului, reprezentatii teatrale, coregrafice, lansari de carte, conferinte, expozitii etc., se desfasoara intre doua "coperti", cum le-a numit Marina Constantinescu, spectacolul "Burghezul gentilom", in regia lui Petrica Ionescu de la Teatrul National din Bucuresti, si "Dialoguri si fantezii in jazz" cu Ion Caramitru si Johnny Raducanu, la Ateneul Roman, ele nefacand parte din selectia oficiala. De asemenea, aceasta editie are si un spectacol invitat "Purificare" de Sarah Kane, montat de Andrei Serban la Nationalul din Cluj si gazduieste doua premiere, "Neintelegerea" de A. Camus montat de Felix Alexa la Teatrul National din Bucuresti si "Telefonu', omleta si televizoru'", pus in scena de Alexandru Dabija la Ramnicu Valcea. (M. Andronescu)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.