Procurorii DIICOT Cluj au solicitat ieri, in scris, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu Mures dosarul referitor la infractiunea de santaj vizand conducerea Ziarului de Mures, transmite Mediafax. "DIICOT Cluj a aflat ca am avut in lucru acest
Procurorii DIICOT Cluj au solicitat ieri, in scris, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu Mures dosarul referitor la infractiunea de santaj vizand conducerea Ziarului de Mures, transmite Mediafax. "DIICOT Cluj a aflat ca am avut in lucru acest dosar si ni l-au cerut astazi (n.r. miercuri). Dosarul vizeaza conducerea si contine reclamatii privind activitatea conducerii de la ziarul respectiv", a declarat procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu Mures, Dan Petru. Acesta a spus ca plangerile reclamau amenintari din partea ziarului, prin care oamenii de afaceri erau santajati sa incheie contracte de publicitate. "Li se spunea ca, daca nu incheie contracte de publicitate, in Ziarul de Mures vor parea articole defaimatoare", a spus Dan Petru, neputand preciza insa sumele pretinse.
In dosar, in care figureaza ca reclamanti primarul din Targu Mures, Dorin Florea, precum si oamenii de afaceri Sorin Terbea, Mircea Muresan, Szentivani Istvan, Costin Laurean, Claudiu Maior, dar si rectorul Universitatii "Dimitrie Cantemir" din Targu Mures, Alexandru Bogdan Murgu, s-a dat rezolutia de neincepere a urmaririi penale in mai 2004. Pana la ora transmiterii acestei stiri, directorul Ziarului de Mures, Aurelian Grama, nu a putut fi contactat. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.