Mona Musca are sanse sa scape de verdictul de colaborare cu Securitatea, care i-a fost daruit pe 19 septembrie, de catre Colegiul CNSAS. Musca a fost ieri la sediul institutiei pentru a-si sustine contestatia la votul dat de Colegiu si, dupa doua ore
Mona Musca are sanse sa scape de verdictul de colaborare cu Securitatea, care i-a fost daruit pe 19 septembrie, de catre Colegiul CNSAS. Musca a fost ieri la sediul institutiei pentru a-si sustine contestatia la votul dat de Colegiu si, dupa doua ore petrecute inauntru, i-a convins pe cei mai multi dintre membrii CNSAS. Potrivit unor surse din CNSAS, mai multi membri ai Colegiului au de gand sa-si schimbe votul initial dat in cazul fostului deputat PNL, convinsi fiind de argumentele contestatiei si modul de formulare a acesteia, in litera si spiritul legii.
De altfel, semnalul ca Mona Musca ar putea primi un vot favorabil, la o a doua judecare, a fost dat chiar de unul din membrii Colegiului. Cazimir Ionescu a anuntat ca se va abtine la vot atunci cand se va discuta contestatia Monei Musca, argumentand ca, strict pe interpretarea legii, fostul deputat PNL are toate sansele sa aiba castig de cauza la discutarea contestatiei. Potrivit membrului CNSAS, in acest caz "votul este incorsetat de prevederile legii", spre deosebire de primul vot, care a fost unul "moral, de principiu". "Ca dovada ca am avut dreptate, Mona Musca a spus la inceputul sedintei: As incepe cu articolul 5 al legii. Doamna Musca ne-a vorbit o ora si ceva despre textul legii, despre definitia data politiei politice", a aratat Cazimir Ionescu.
Musca, optimista
Potrivit acestuia, Musca i-a explicat lui Ticu Dumitrescu in sedinta Colegiului ca stie foarte bine intentiile legii, dar ca pe actualul text al legii ea are dreptate.
Mona Musca a declarat la iesirea din sediul CNSAS, ca spera sa primeasca, de aceasta data, un verdict favorabil, pentru a nu mai fi nevoita sa apeleze la justitie. In plus, ea a sustinut din nou ca dosarul sau nu contine probe de politie politica. "Sa se tina cont de faptul ca nu am dat informari de natura sa aduca atingere libertatilor si drepturilor omului si care sa sustina regimul totalitar comunist. Nici una din aceste conditii nu sunt indeplinite, darmite amandoua cumulativ", s-a aparat Musca. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.