Uluitor. La Botosani, principalul suspect in cazul uciderii micutului Marian Iordache a plecat pe poarta Spitalului de Neuropsihiatrie, la ora 2:00 dimineata, fara ca nimeni sa-l intrebe de sanatate. Politistii spun ca vina apartine procurorilor,

Uluitor. La Botosani, principalul suspect in cazul uciderii micutului Marian Iordache a plecat pe poarta Spitalului de Neuropsihiatrie, la ora 2:00 dimineata, fara ca nimeni sa-l intrebe de sanatate.

Politistii spun ca vina apartine procurorilor, care nu au solicitat supravegherea suspectului, in timp ce procurorii afirma ca politistii ar fi trebuit totusi sa asigure paza lui Ioan Lazar.

In cursul noptii de miercuri spre joi, Ioan Lazar a fortat usa sectiei in care era internat, profitand de neatentia medicilor, ocupati cu tratarea unui pacient.

""In cursul serii trecute am fost anuntati de medicul de garda ca pacientul adus de politie in vederea expertizarii psihiatrice a parasit spitalul fara aviz medical. Era intr-un compartiment supravegheat, dar fiind vorba despre o alta urgenta medicala, medicii au trebuit sa supravegheze un alt pacient. Ioan Lazar a profitat si a parasit spitalul fortand usa de la intrare, care totusi era incuiata"", a spus Anca Gavrilescu, director de ingrijire in cadrul unitatii medicale.

TARDIV. Imediat a fost alertata politia, pana la ora 3:30 fiind anuntat tot efectivul de politisti din judet. ""In cursul noptii, la ora 2:30, am fost anuntati de Spitalul de Neuropsihiatrie Botosani de faptul ca suspectul Ioan Lazar a reusit sa plece din unitate. Au fost instalate filtre pe principalele cai de comunicatie, in gari si in autogari. Nu aveam noi cum sa-l pazim, acest fapt trebuia decis de procurorii care instrumenteaza cazul"", a conchis comisarul Cristian Vieru, purtatorul de cuvant al IJP Botosani.

Cooperarea proasta dintre procurori si politisti a fost evidentiata si de Cristian Popovici, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, care a declarat ieri ca este indamisibil ca Ioan Lazar sa dispara fara urma.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.