Fostul deputat PNL, Cristian Boureanu, ar fi de acord sa se organizeze miscari de strada pentru sustinerea votului uninominal, in conditiile in care "nu exista vionta politica" pentru introducerea acestui sistem electoral. Boureanu a sustinut ieri, l
Fostul deputat PNL, Cristian Boureanu, ar fi de acord sa se organizeze miscari de strada pentru sustinerea votului uninominal, in conditiile in care "nu exista vionta politica" pentru introducerea acestui sistem electoral. Boureanu a sustinut ieri, la o dezbatere pe tema votului uninominal organizata de Asociatia pentru initiative Civice, ca, daca "Parlamentul, impreuna cu societatea civila, ar putea mobiliza cetatenii, chiar sa iasa in strada pentru un proiect, altul decat cresterea salariilor", lucrurile ar sta altfel.
In aceeasi ordine de idei, fostul liberal a spus ca singura modalitate certa de a introduce votul uninominal, fara a tergiversa la nesfarsit subiectul, este aceea de a se parafa o intelegere scrisa intre factorii politici, care sa stipuleze ca introducerea votului uninominal este o prioritate, care va fi pusa in practica intr-un termen concret. In context, Boureanu a aratat ca votul uninominal nu va scadea forta partidelor ci, dimpotriva, va obliga formatiunile politice "sa ridice stacheta si sa primeasca in randurile lor oameni cu adevarat valorosi". Referindu-se la dezbaterea creata in jurul temei "republica parlamentara vs. republica semi-prezidentiala", Boureanu a spus ca varianta republicii parlamentare este "mult prea periculoasa". Fostul membru PNL s-a aratat convins ca, in acest moment, "un grup de 7-10 persoane ar putea usor" sa ia decizii de maxima importanta pentru tara "la o masa, linistiti", lucru care s-ar putea intampla si in varianta alegerii presedintelui de catre fortele politice dominante.
Prezenta de la dezbatere, fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea, a spus ca este nevoie de delimitarea clara a atributiilor presedintelui si premierului, pentru ca in acest moment acestia "se calca pe picioare", iar Constitutia nu rezolva problema. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.