Proiectul grupului Renault de construire, in judetul Dambovita, a unui centru de proiectare, va fi asistat de o comisie guvernamentala, condusa de consilierul pe probleme economice al premierului, care se va asigura ca investitorul poate parcurge rap
Proiectul grupului Renault de construire, in judetul Dambovita, a unui centru de proiectare, va fi asistat de o comisie guvernamentala, condusa de consilierul pe probleme economice al premierului, care se va asigura ca investitorul poate parcurge rapid toate etapele necesare lucrarilor. Decizia organizarii unei astfel de comisii, care va fi formata din reprezentanti ai ministerelor si ai autoritatilor locale, a fost luata in sedinta de ieri a Cabinetului, dupa ce membrii Guvernului au analizat o nota referitoare la proiectul pe care Renault intentioneaza sa il dezvolte la Titu (judetul Dambovita). "Guvernul a cerut infiintarea unui grup de lucru care urmeaza sa colaboreze cu campania Renault, pentru a asigura sprijinul autoritatilor centrale si locale in desfasurarea proiectului", a afirmat purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu. Ea a declarat ca, pentru acest proiect grupul Renault va investi 450 milioane euro, in intervalul 2007-2009. Intrebat daca grupul Renault a solicitat si ajutoare de stat pentru proiectul de la Titu, purtatorul de cuvant al Executivului a afirmat ca pentru aceasta investitie, ca si pentru orice alt investitor de "mare anvergura", Guvernul poate oferi "numai acele ajutoare de stat care sunt conforme normelor europene". "Exista disponibilitate din partea Guvernului in acest sens, dar numai cu respectarea prevederilor europene", a precizat Oana Marinescu. Grupul Renault a anuntat recent ca intentioneaza sa construiasca, in judetul Dambovita, un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente. Proiectul va fi amplasat pe un teren de 258 hectare apartinand unitatii militare de aviatie si parasutism din Titu - Boteni, care si-a incetat activitatea. Centrul va avea circa 2.300 de salariati si va cuprinde o sectie de inginerie pentru vehicule, un centru de incercari mecanice, o pista de incercari pentru autovehicule multimarca, precum si departamente de informatica, contabilitate, gestiune (garantii si leasing), monitorizare clienti, centru de dezvoltare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.