O delegatie a Comisiei pentru Afaceri europene a Senatului italian, condusa de senatorul Andrea Manzella si formata din parlamentarii Antonio Girfatti, Carlo Perrin, Nino Strano, Albertina Soliani, Paola Binetti si Giuseppe Vegas si-a incheiat ieri v
O delegatie a Comisiei pentru Afaceri europene a Senatului italian, condusa de senatorul Andrea Manzella si formata din parlamentarii Antonio Girfatti, Carlo Perrin, Nino Strano, Albertina Soliani, Paola Binetti si Giuseppe Vegas si-a incheiat ieri vizita la Bucuresti, printre partenerii de discutii ai intalnirilor bilaterale numarandu-se presedintele Traian Basescu, vicepremierul Marko Bela, ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu si alti oficiali romani. Potrivit unui comunicat al Ambasadei Italiei la Bucuresti, discutiile s-au axat pe faza de pregatire a Romaniei pentru momentul aderarii, la 1 ianuarie 2007. "Delegatia nu a venit la Bucuresti pentru a sublinia lipsuri sau a scoate in evidenta unele lacune, ci pentru a oferi sprijin si incurajare Romaniei in drumul sau catre aderarea la UE", a subliniat ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini. Daca din partea autoritatilor romane o atentie deosebita a fost acordata delicatei situatii politice si economice prin care trece Republica Moldova, oficialii italieni au subliniat puternica sustinere a procesului de dezvoltare, atat a institutiilor democratice, cat si a economiei de piata in aceasta tara, intr-o perspectiva care sa conduca la o forma adecvata de integrare europeana, in cadrul stabilizarii regiunii Marii Negre. Discutiile au mai examinat si perspectivele oferite de documentul de parteneriat strategic, care va fi semnat anul viitor. De asemenea, ministrul italian al Culturii, Francesco Rutelli, efectueaza, incepand de astazi, o vizita in Romania. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.