pe atunci, Toni Grecu. "Era in '81. Era un spectacol de serbare a pomului de iarna la facultate pe data de 17 decembrie. In cadrul acelui spectacol de la Casa de Cultura din Iasi am aparut prima oara pe scena in fata a vreo 1.200 de oameni. Am facut
pe atunci, Toni Grecu. "Era in '81. Era un spectacol de serbare a pomului de iarna la facultate pe data de 17 decembrie. In cadrul acelui spectacol de la Casa de Cultura din Iasi am aparut prima oara pe scena in fata a vreo 1.200 de oameni. Am facut glume inspirate din viata noastra de studenti, iar in acele texte erau strecurate o multime de soparle. Mi-aduc aminte, de exemplu, Rezistenta insemna nu numai tensiune supra intensitate, era si numele pe care il dadeam studentului, in general, din cauza conditiilor in care se traia in camin. Nu aveam texte cuminti deloc fata de regim, ca doar nu eram brigada muncitoreasca, asa ne-am si mentinut, asa am si avut succes, tocmai pentru ca nu faceam satira pozitiva. Sunt multe de povestit despre problemele pe care le-am avut cu Securitatea. Acum insa, la multi ani dupa, mi-am dat seama despre modul in care functiona atunci cenzura. Noi am avut un regim mai bun decat altii, pentru ca totusi cenzura lasa sa existe niste supape mai ales in zona vietii studentesti.

Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul

Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.