Romarm a lansat, ieri, un transportor amfibiu blindat, destinat atat pietei interne, cat si exporturilor in state europene. "Ne straduim sa facem fata cerintelor sistemului romanesc de aparare si, in acelasi timp, sa ridicam ochii din pamant si sa ne
Romarm a lansat, ieri, un transportor amfibiu blindat, destinat atat pietei interne, cat si exporturilor in state europene. "Ne straduim sa facem fata cerintelor sistemului romanesc de aparare si, in acelasi timp, sa ridicam ochii din pamant si sa ne uitam la ce se cere pe pietele externe", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Romarm, Aurel Cazacu, directorul directiei Productie de Aparare din cadrul Ministerului Economiei si Comertului. Investitia pentru realizarea noului model a depasit un milion de euro, a declarat Ion Manu, directorul Automecanica Moreni, producatorul TAB-ului. Vehiculul nu a fost dezvoltat pe baza unei comenzi din partea institutiilor din Romania, ci pornind de la un studiu de piata, potrivit caruia piata europeana poate absorbi circa 10.000 de astfel de masini de lupta. Capacitatea de productie a uzinei romanesti este de circa 100 unitati de transportoare blindate pe an, cu tractiune 8x8. Printre firmele straine care au participat la acest proiect se numara Thales (Franta), Kongsberg (Norvegia), Plasant Elbit si Rafael (ambele din Israel). (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.