Besiktas Istanbul soseste astazi la pranz la Bucuresti, pentru meciul de maine, cu Dinamo, din Grupa C a Cupei UEFA, iar presa turca de ieri noteaza ca situatia este tot mai tensionata la clubul de pe "Inonu". Dupa 0-2 cu Tottenham in partida de debu
Besiktas Istanbul soseste astazi la pranz la Bucuresti, pentru meciul de maine, cu Dinamo, din Grupa C a Cupei UEFA, iar presa turca de ieri noteaza ca situatia este tot mai tensionata la clubul de pe "Inonu". Dupa 0-2 cu Tottenham in partida de debut din C2, acum doua saptamani, chiar la Istanbul, si dupa un 0-0 acasa cu Sakaryaspor, tot pe teren propriu, duminica, Jean Tigana, antrenorul francez al "vulturilor" este contestat vehement de suporteri si de presa, iar conducerea clubului l-a convocat de urgenta ieri dimineata la o discutie. "Exista zvonuri potrivit carora o infrangere in Romania ar putea fi un motiv pentru a se renunta la francez", a scris Star. La randul sau, "Fanatik" a confirmat intalnirea, precizand ca demiterea lui Tigana a fost pusa in discutie, si a publicat si o lista a antrenorilor care l-ar putea substitui pe fostul international francez in cazul unui esec la Bucuresti. Printre acestia se afla si Mircea Lucescu, de la Sahtar, antrenorul roman care a mai condus pe Besiktas intre anii 2002 si 2004, trecandu-si in palmares un titlu. Un impediment in calea demiterii lui Tigana este despagubirea acestuia, care se ridica, conform contractului, la 4,6 milioane de euro. Totusi, sunt sanse foarte mici ca Lucescu sa revina pe "Inonu", pentru ca nu poate pleca prea usor de la Sahtar, neavand clauza de reziliere, plus ca turcii ar putea cu greu sa-i ofere un salariu de peste trei milioane de euro, cat incaseaza anual de la ucraineni. Pana sa fie demis, Tigana a stabilit lotul de 20 de jucatori care va sosi azi la Bucuresti, incluzandu-l si pe brazilianul Kleber, despre care medicul lui Besiktas anuntase luni ca este accidentat si ca nu poate juca joi, dar din care nu face parte Nobre, iesit din circuit pentru o luna dupa o accidentare suferita duminica. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.