O analiza realizata de centrul american de studiere a impactului social al internetului, Pew Internet, arata ca 80% dintre ""internautii"" americani, aproximativ 113 milioane de adulti, au cautat informatii legate de cel putin unul dintre cele 17 sub

O analiza realizata de centrul american de studiere a impactului social al internetului, Pew Internet, arata ca 80% dintre ""internautii"" americani, aproximativ 113 milioane de adulti, au cautat informatii legate de cel putin unul dintre cele 17 subiecte medicale incluse in cercetare.

Femeile sunt mai interesate de acest domeniu: 82% dintre internaute cauta subiecte legate de sanatate. Poate asa se explica si locurile fruntase ocupate in topul cautarilor de exercitiile pentru fitness (44%) si dietele de slabit (49%). Acest clasament se incheie cu sanatatea sexuala, renuntarea la fumat si informatiile privitoare la droguri sau alcool.

Intr-o zi obisnuita, 10 milioane de americani se informeaza online cu privire la un aspect medical. Informarea de acest gen incepe cel mai adesea pe un motor de cautare si continua pe mai multe site-uri, insa doar un sfert dintre cei intervievati verifica data si sursa informatiilor gasite. 58% dintre respondenti au declarat ca datele gasite in ultima cautare de acest tip le-au influentat tratamentul adoptat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.