Vasile Paun, director adjunct al Directiei Generale de Informatii a Apararii, si-a dat demisia. Gestul lui Paun intervine dupa o hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care a stabilit ca functia de director civil adjunct din cadrul DGIA se
Vasile Paun, director adjunct al Directiei Generale de Informatii a Apararii, si-a dat demisia. Gestul lui Paun intervine dupa o hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care a stabilit ca functia de director civil adjunct din cadrul DGIA se desfiinteaza. In aceste conditii, ramanand fara post si fara protectia lui Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, Vasile Paun a fost nevoit sa demisioneze pentru a nu fi dat afara din MApN. Paun este personajul care si-a permis sa ameninte si santajeze un ziarist de la Ziua.
In urma publicarii in Ziarul Ziua, in editia de sambata 1 iulie a.c., a articolului <<Dovada puciului-telegrama care l-a ingrozit pe Basescu>>, Doru Dragomir, autorul materialului, a fost supus unor actiuni de intimidare si amenintare din partea lui Vasile Paun. Acesta nu era la prima incercare de intimidare a reprezentantului Ziarului ZIUA. Cotidianul nostru a publicat si o parte din stenogramele discutiilor telefonice dintre Dragomir si Paun din care rezulta ca reprezentantul DGIA il ameninta si santaja pe ziarist.
Gafele lui Paun
Vasile Paun este cel care a declansat, folosindu-se de Directia Siguranta Militara din DGIA, doua operatiuni de politie politica. Serviciile secrete ale armatei, sub mandatul ministrului liberal Teodor Atanasiu, au fost implicate in jocuri politice si in operatiuni de cosmetizare a imaginii fostului detinator al portofoliului apararii.
S-a confirmat oficial ca exista un document prin care ofiterii de contrainformatii primisera ca sarcina de serviciu sa faca lobby asupra parlamentarilor si ziaristilor pentru a sustine unele initiative ale lui Atanasiu.
Intr-o alta situatie, cunoscuta sub denumirea de "Operatiunea Meduza", ofiterii de contrainformatii au primit dispozitie din partea lui Vasile Paun, pe vremea cand era imputernicit la comanda si director al Directiei Siguranta Militara, sa actioneze prin intermediul Internetului pentru ca in "Catalogul ministrilor", publicat anul trecut de Ziarul Ziua, Teodor Atanasiu sa ia o nota cat mai mare iar reprezentantii PD si chiar un ministru PNL sa primeasca note de 1 si comentarii nefavorabile. Scopul era acela de a se crea impresia ca Atanasiu se bucura de popularitate si are o imagine buna in ochii opiniei publice.
Doua actiuni separate, facute la recomandarea lui Atanasiu si puse in practica de Vasile Paun, omul de casa al lui Atanasiu, care l-a promovat in functiile de conducere din cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii. Prin aceste actiuni, serviciile de informatii ale armatei au fost atrase in jocuri politice care au pus sub semnul intrebarii modul cum un politician se foloseste de institutii ale statului in scop personal sau in interesul propriului partid. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.