Aflat la final de mandat, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, si-a luat, ieri, ramas bun de la tara noastra. "In cei cinci ani pe care i-am petrecut in Romania am urmarit si sprijinit evolutia tarii catre o societate demo
Aflat la final de mandat, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, si-a luat, ieri, ramas bun de la tara noastra. "In cei cinci ani pe care i-am petrecut in Romania am urmarit si sprijinit evolutia tarii catre o societate democratica, am urmarit pas cu pas progresele pe care le-a inregistrat, momentele de reflectie care au precedat relansari viguroase si increderea cu care a pornit din nou la drumul nu tocmai usor care avea sa o duca la momentul aderarii. Sigur, drumul nu se incheie aici, ci mai degraba aici incepe. Sunt mandru ca am fost alaturi de tara dumneavoastra inca din 2001 pe drumul catre aceasta prima tinta si ca am fost martor la entuziasmul cu care poporul roman a inteles sa faca eforturile necesare pentru a intra cu demnitate in marea familie europeana si a-i impartasi valorile. Urez poporului roman ca integrarea sa-i implineasca asteptarile legitime legate de pace si prosperitate. Sunt convins ca dupa aderare, romanii vor aduce o valoare adaugata reala in constructia europeana prin inteligenta, diligenta, generozitatea, creativitatea, diversitatea si deschiderea lor", se arata in mesajul lui Scheele. Succesorul acestuia a fost desemnat deja, conducerea Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti urmand sa fie preluata de Donato Chiarini, potrivit Mediafax. Chiarini este asteptat in Romania in cursul acestei saptamani, insa pana in momentul in care va prelua oficial sefia reprezentantei Comisiei Europene in tara noastra, interimatul functiei va fi asigurat de insarcinatul cu afaceri al Delegatiei, Onno Simons. Dupa 1 ianuarie 2007, Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti se va transforma in Reprezentanta. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.