Marian Iordache a disparut la data de 29 septembrie din comuna Hanesti, judetul Botosani. Dupa trei saptamani, corpul mutilat al micutului de 2 ani a fost gasit intr-o fantana dezafectata, la 17 km de locul disparitiei. Nu mai avea maini si picio

Marian Iordache a disparut la data de 29 septembrie din comuna Hanesti, judetul Botosani. Dupa trei saptamani, corpul mutilat al micutului de 2 ani a fost gasit intr-o fantana dezafectata, la 17 km de locul disparitiei.

Nu mai avea maini si picioare, dar nici ochi si limba. Ancheta a fost preluata de procurorii criminalisi care coordoneaza in prezent cercetarile. Ieri, acestia au facut o descoperire macabra. In subsolul blocului din Saveni, unde locuieste principalul suspect in acest caz, Ioan Lazar, oamenii legii au gasit ochii copilului, infasurati in hainele cu care acesta era imbracat in ziua disparitiei. ""Am inceput sa cautam in subsolul imobilului unde locuieste suspectul. Scotocirile ne-au fost ingreunate insa de faptul ca acesta este inundat de apa si mal si de reziduuri menajere. Am cautat cu niste masini ale regiei de apa din Botosani, care se infundau mereu cu mal. Acum am cerut ajutorul unui privatizat de aici din Saveni, care ne-a pus la dispozitie o vidanja"", ne-a spus comisarul Florin Gavrilet, de la IPJ Botosani.

""NESINCER"". Cand am intrebat de ce acest subsol nu a fost controlat pana acum, imediat dupa disparitia copilului, comisarul Gavrilet ne-a spus ca... nu a avut cu ce. ""Apa e foarte mare si a trebuit sa facem rost de masini. Nu puteam sa umplem masinile de pompieri cu apa aia murdara."" Imediat dupa descoperire, procurorii au cerut ca Ioan Lazar, concubinul mamei baietelului ucis, sa fie adus sub escorta de la Spitalul de Neuropsihiatrie, unde fusese internat pentru a i se face o noua perchezitie domiciliara. A treia. Cand a ajuns acasa, barbatul a declarat din nou ca el nu i-a facut nimic copilului. Lazar are antecedente penale si a fost acuzat recent de intretinere de relatii sexuale cu o minora de 13 ani. Psihologii au stabilit ca suspectul are dubla personalitate, iar testul Poligraf l-a depistat ""nesincer"" chiar la intrebarea daca are legatura cu disparitia copilului. Lazar a fost internat la neuropsihiatrie, fara paza, pentru a i stabili gradul de discernamant. La inchiderea editiei, suspectul era inca in libertate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.