Directorul Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) Timis, Ionel Patrichi, a fost demis din functie incepand data de 1 noiembrie a.c. Motivul, unul absolut absurd, fara nici o legatura cu prevederile Codului Muncii: partidul din care face

Directorul Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) Timis, Ionel Patrichi, a fost demis din functie incepand data de 1 noiembrie a.c. Motivul, unul absolut absurd, fara nici o legatura cu prevederile Codului Muncii: partidul din care face parte Patrichi, recte filiala banateana a PNL, i-a retras sprijinul politic!

In locul sau, printr-un interesant concurs de imprejurari, conducerea liberala judeteana l-a propus pe consilierul judetean Cantemir Parva, personaj care a fost cercetat penal in privatizarea societatii timisorene Seritim SA. Una peste alta, Ionel Patrichi, care detine si el un mandat de membru al CJ, acuza PNL Timis de ""trafic cu functii"", iar pe prefectul judetului, ""apoliticul"" Ovidiu Draganescu, fost presedinte al liberalilor banateni, de ""implicare politica"".

In urma cu o saptamana, conducerea Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare Bucuresti i-a expediat lui Ionel Patrichi o decizie care-l anunta ca a ramas pe drumuri. ""Prin prezenta va aducem la cunostinta ca, in urma retragerii sprijinului dvs. politic, sunteti eliberat din functia de director al SNIF SA Timisoara"", se arata in documentul semnat de Luigi-Relu Berges, directorul general al societatii nationale. Fostul sef al SNIF Timis sustine ca a fost dat afara, exclusiv din motive politice, la sugestia prefectului ""apolitic"" Ovidiu Virgil Draganescu. ""Totul mi se trage de la o serie de declaratii critice pe care le-am avut fata de actuala conducere a filialei PNL si de la ranchiuna pe care mi-o poarta actualul «prim-secretar» al judetului, prefectul Draganescu"", a afirmat Patrichi. Incredibil, dar adevarat! In aparare, Ionel Patrichi a pus la dispozitia Jurnalului National un document din care rezulta, fara drept de apel, faptul ca Prefectura Timis nu este deloc apolitica, asa cum o doreste ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Si, nu in ultimul rand, cum o prevede legea! Mai mult decat atat, institutia prefectului din Banat a devenit, din pacate, nimic altceva decat o anexa a PNL Timis.

INSTITUTIA ""APOLITICA"".
Pe scurt, un document intern al PNL Timis, inregistrat cu nr. 177 de la data de 24 octombrie a.c., a fost trimis, prin fax, la ora 12:49, in atentia dlui Luigi Berghes, director general al Societatii Nationale ""Imbunatatiri Funciare"". Si nu de pe orice aparat telefonic, ci chiar de pe nr. 0256-493132, numar apartinand exact cabinetului prefectului de Timis, Ovidiu Virgil Draganescu. Iata ce spune documentul cu pricina, care are imprimat, deasupra siglei PNL Timis, identitatea expeditorului, recte ""cabinet-prefect"": ""Prin prezenta va comunicam ca, in urma sedintei Comitetului Executiv al PNL Timis, din data de 27 septembrie 2006, a fost retras sprijinul politic domnului Ionel Patrichi, pentru ocuparea functiei de director SNIF Timis, ca urmare a retragerii acestuia din PNL. In locul domnului Patrichi, va inaintam propunerea pentru ocuparea functiei de director SNIF Timis, in persoana domnului Cantemir Parva"". Documentul este semnat de presedintele PNL Timis, Liviu Borha. De mentionat este faptul ca, inainte de Liviu Borha, postul de lider al filialei liberale a fost ocupat de Ovidiu Virgil Draganescu, care a renuntat la aceasta functie in momentul in care a ales cariera de prefect ""apolitic"".

PROCES POLITIC. Consilierul judetean Ionel Patrichi a apelat deja la serviciile unui avocat, fiind decis sa duca lupta pana la capat. ""Nu-mi reprosez nimic din punct de vedere profesional, de aceea voi apela la calea Justitiei"", afirma fostul director al SNIF Timis. Totodata, Ionel Patrichi sustine ca demiterea sa nu s-a facut din motive de incompetenta profesionala, atat timp cat, in ultimele zece luni, SNIF Timis a ajuns la un profit de sapte miliarde de lei vechi. ""Cand am preluat societatea, la 31 mai 2005, aceasta avea datorii de 2,5 miliarde de lei. Cand am plecat, am lasat-o pe un profit de 6,9 miliarde. Un singur lucru am sa-mi reprosez: am muncit ca un fraier! Oricum, se vede cu ochiul liber ca, in Romania, munca nu e apreciata. In schimb, din pacate, slugarnicia politica e la mare cautare"", a conchis acesta. Patrichi sustine ca nu e pentru prima data in viata cand pateste o asemenea chestiune: ""In anul 1986 am fost numit seful Biroului tehnic la ITA Timis. Dupa doua saptamani a venit la mine seful de personal, care mi-a spus ca nu am obtinut aviz favorabil de la comitetul judetean de partid si ca trebuie sa ma retrag. Am revenit pe o functie simpla, ca inginer"", isi aminteste fostul director SNIF Timis.

NUMARATOARE INVERSA. Prefectul Ovidiu Draganescu, fost presedinte al filialei PNL Timis, sustine ca nu este implicat in nici un fel in schimbarea lui Ionel Patrichi. ""Nu mai am nici o legatura cu dl Patrichi, de cand am parasit partidul. Am acordat aviz pentru numirea noului director si atat. L-am semnat si nu stiu ce s-a intamplat mai departe. Eu nu trimit faxuria€¦"", a spus prefectul Draganescu. Mai mult, domnia sa a tinut sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, Patrichi este ""un capitol inchis"" si ca nu se regaseste nici in sintagma ""prim-secretar"", cu care l-a apelat fostul director al SNIF Timis. Pe de alta parte, Leontin DeMaio, membru in comitetul executiv al PNL Timis, sustine ca ""este firesc ca, fiind un serviciu deconcentrat, Prefectura Timis sa-si dea avizul"". De aici si pana la a folosi faxul Prefecturii Timis, pentru a trimite un document intern de partid, cu sageata PNL Timis, e cale lunga! Ionel Patrichi este cunoscut drept un disident in PNL Timis, mai ales dupa ce, vara trecuta, alaturi de alti membri cazuti pe rand in dizgratie, a incercat sa castige alegerile interne din organizatia judeteana. Fara succes insa. Evident, pana la finalizarea conflictului, noul director al SNIF Timis a fost deja instalat pe functie, in persoana lui Cantemir Parva. Noul manager al SNIF Timis a recunoscut ca a fost cercetat de Politie in cazul ""Saiftim"", dar ca a iesit cu fata curata din tot acest scandal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.