Omul de afaceri Dinu Patriciu (foto), recent trimis in judecata pentru mai multe infractiuni economice, este nemultumit de faptul ca fostul director executiv al Rompetrol, John Hamilton Works, a scapat neatins din ancheta, dupa ce procurorii au dispu

Omul de afaceri Dinu Patriciu (foto), recent trimis in judecata pentru mai multe infractiuni economice, este nemultumit de faptul ca fostul director executiv al Rompetrol, John Hamilton Works, a scapat neatins din ancheta, dupa ce procurorii au dispus scoaterea lui de sub urmarire penala (SUP).

Patriciu, prin avocatii sai, a formulat astfel la Tribunalul Bucuresti o plangere impotriva SUP-ului dispus in favoarea fostului sau partener de afaceri, initial invinuit in cauza. Potrivit acestui document, presedintele Rompetrol considera ca masura dispusa cu privire la Works este nelegala si netemeinica si solicita ca cetateanul american sa fie anchetat si el, pentru delapidare in cazul creantei Libia.

In aceeasi plangere, aparent fara vreo legatura cu Works, Patriciu face vorbire si despre un martor sub acoperire, cu numele de cod George Rice, care ar fi ajuns sa dea declaratii utile procurorilor. ""Din continutul relatat al depozitiei reiese lesne ca martorul astfel audiat este o persoana careia i s-a retinut in procesul penal calitatea de invinuit, a carei identitate intelegem sa o dezvaluim in conditii de asigurare a secretului"", se arata in document. Intrebat cu privire la motivul care l-a determinat sa-si atace fostul partener, Patriciu a sustinut doar ca nu intelege cum a aflat presa acest lucru.

Judecarea cazului Rompetrol a fost amanata ieri pentru a doua oara, din cauza lipsei de aparare a doi dintre inculpati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.