Unii sunt nasi, altii fini, sau si nasi si fini, frati, sot/sotie. Sunt exemple de cupluri de rubedenii in politica. Sunt in Parlament, in administratia centrala si locala, in diverse institutii ale statului. Posturi cu greutate si pentru unii si pen

Unii sunt nasi, altii fini, sau si nasi si fini, frati, sot/sotie. Sunt exemple de cupluri de rubedenii in politica. Sunt in Parlament, in administratia centrala si locala, in diverse institutii ale statului. Posturi cu greutate si pentru unii si pentru altii. Ca regula, primul din ""cuplu"" si-a promovat partenerul.

La ordinea zile sunt acum numele celor doi frati Orban. Leonard tocmai a fost nominalizat comisar european din partea Romaniei, Ludovic este viceprimarul Capitalei. In afara de nume si familie, pare ca cei doi nu au multe in comun. Leonard este apolitic. Ludovic este membru PNL. Leonard, fost negociator-sef al Romaniei pentru aderarea la Uniunea Europeana, este tehnocratul care munceste fara sa faca prea multa valva. Ludovic este politicianul scos in fata de PNL pentru a se bate cu Basescu. In PNL, sirul neamurilor este lung.

Omul de incredere al premierului Calin Popescu Tariceanu este chiar finul sau, Bogdan Olteanu. Colaborarea s-a materializat mai intai in interiorul Guvernului, unde Olteanu a fost ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ulterior fiind ales presedinte al Camerei Deputatilor. Fostul deputat PNL Cristian Boureanu si ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, au si ei multe de impartit. Mai exact, o sotie. Vladescu i-a fost nas de cununie, dar nu s-a sfiit sa inceapa o relatie amoroasa tocmai cu fina sa, sotia lui Boureanu. Dupa divortul celor doi, Vladescu si fosta doamna Boureanu s-au si casatorit. Pentru putin timp insa.

DIZIDENTI. Cuplul Stolojan, Elena si Theodor, i-a nasit pe Raluca si Valeriu Turcan. Traiectoria politica a finei a urmat-o indeaproape pe cea a nasului. Raluca Turcan i-a fost mai intai consiliera lui Stolojan pe vremea cand acesta era liderul PNL.

Tot atunci, ea fost trecuta pe listele electorale. Cand a fost aleasa deputat PNL de Sibiu, Stolojan se retrasese deja din fruntea PNL. Cat timp conflictul Stolojan - Tariceanu nu ajunsese la cotele de azi, Raluca Turcan si-a pastrat statutul de membru al conducerii liberale. Recent insa a fost exclusa din PNL, ca si nasul sau. Prima victima a razboiului Stolojan - Tariceanu, a fost insa Valeriu Turcan, demis de premier din functia de presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

INTRE DEPUTATI. Mitrea si-a cununat colegul de partid Nicolicea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.