O clasa de elevi ai Scolii generale nr. 64 din Capitala, purtand numele "Ferdinand I", a participat, ieri, la o lectie deschisa de istorie, predata chiar de regele Mihai I, care a venit insotit de sotia sa, Ana. Copiii au avut sansa sa le puna intreb
O clasa de elevi ai Scolii generale nr. 64 din Capitala, purtand numele "Ferdinand I", a participat, ieri, la o lectie deschisa de istorie, predata chiar de regele Mihai I, care a venit insotit de sotia sa, Ana. Copiii au avut sansa sa le puna intrebari invitatilor, primind raspunsuri pe care nu le-au regasit in paginile manualelor de istorie. Ei s-au aratat interesati de pasiunile regelui Mihai pe vremea cand era copil, de colegii sai de scoala, de profesorii si notele sale, de intamplari din copilarie si, nu in ultimul rand, de bunica sa, regina Maria. Regele Mihai le-a spus copiilor ca prima sa masina a fost una electrica, datand din 1920. Referitor la scoala pe care a urmat-o, regele a povestit ca a frecventat cursurile uneia fondate chiar de tatal sau, la care au invatat numai 12 elevi, din toate straturile sociale. "Erau copii din toate colturile tarii si din toate categoriile sociale. Am avut colegi fii de tarani, ai unui mecanic de locomotiva, de profesori si industriasi", a spus regele, adaugand ca a sustinut examenul de Bacalaureat in anul 1940, la varsta de 18 ani. In privinta notelor luate, regele Mihai a recunoscut in fata copiilor ca a obtinut si unele mai mici decat si-ar fi dorit.
La randul lor, scolarii le-au prezentat invitatilor istoricul scolii lor, fondata in 1926, in timpul domniei lui Ferdinand I (1914 - 1927). La lectia deschisa a fost prezent si primarul Neculai Ontanu, autorul evenimentului. "Domnia lui Mihai I poate fi considerata un reper moral pentru tanara generatie. Sunt pagini de istorie pe care le traim si astazi. Se implinesc 80 de ani de la infiintarea acestei scoli, si suntem onorati de prezenta Majestatii Sale aproape de noi", a precizat edilul. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.