Cursuri cu manusi, paltoane si fulare. Din cauza lipsei de caldura din clase, mai multe scoli din Bistrita-Nasaud si Vaslui au fost inchise. Chiar si Liceul ""Caragiale"" din Bucuresti ""sufera"" de frig.

Dupa ce sute de elevi, din 12 scoli din municipiul Bistrita racordate la societatea falimentara Proditerm SA, au inghetat in ultimele doua saptamani la cursuri, iar ministrul Mihail Hardau i-a trimis ieri acasa pana la remedierea situatiei, autoritatile locale par sa se dezmeticeasca si sa realizeze ""grozavia"". Asta doar dupa ce presa a mediatizat pe larg situatia, si sute de elevi insotiti de profesori au marsaluit in semn de protest in fata Prefecturii Bistrita-Nasaud. La prima ora a diminetii de ieri, prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, a convocat o sedinta operativa cu cei considerati responsabili de lipsa caldurii din scolile bistritene... si i-a facut cu ou si cu otet. ""Foarte bine ca i-a trimis acasa ministrul Educatiei. Pana cel mai tarziu saptamana viitoare va fi caldura in aceste scoli"", a declarat acesta dupa sedinta.

VASLUI. Zeci de scoli vasluiene din mediul rural au stat fara caldura in ultimele zile, desi directorii au anuntat ca au cantitati suficiente de lemne pentru aceasta iarna. Motivatia directorilor a fost ca afara nu este destul de frig, iar iarna se anunta destul de lunga. La mai multe scoli din comunele Stefan cel Mare si Zapodeni directorii nu au facut focul in sobe, desi in clasa copiii au stat cu manusi in maini. Ieri-dimineata, termometrele indicau - 5 grade Celsius, iar in clase era un frig taios. Fara caldura sunt si 15 scoli inaugurate recent, insa care nu au fost racordate la reteaua de energie electrica. Fata de aceasta situatie, conducerea CJ Vaslui spune ca ""unii primari au preferat sa-si doteze birourile, lasand scolile fara lemne"".

LIPSA CALDURII SCOATE ELEVII IN STRADA