Cea de-a 16-a editie a Festivalului National de Teatru se va desfasura in perioada 4-14 noiembrie la Bucuresti. Selectioner unic al festivalului, criticul de teatru Marina Constantinescu dedica aceasta editie regizorului Radu Penciulescu. Astfe

Cea de-a 16-a editie a Festivalului National de Teatru se va desfasura in perioada 4-14 noiembrie la Bucuresti. Selectioner unic al festivalului, criticul de teatru Marina Constantinescu dedica aceasta editie regizorului Radu Penciulescu.

Astfel, se continua ideea lansata cu un an in urma, avand drept punct de plecare creatia regizorala. Pe scenele teatrelor bucurestene vor avea loc reprezentatii cu spectacole a caror regie este semnata de cei mai importanti regizori din Romania sau de tineri reprezentativi ai noului val.

MUSAFIRI DE SEAMA. Festivalul se va deschide sambata, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, ora 18:30, cu Spectacolul ""Burghezul gentilom"", dupa Moli""re, in regia lui Petrica Ionescu. Dar dincolo de fast si bucuria intalnirii cu slujitorii Thaliei, festivalul se ""masoara"" si in cifre. Poate parea prozaic, dar aceasta editie cuprinde noua module, 31 de regizori, 49 de spectacole, 67 de reprezentatii, 24 de teatre, patru one man show-uri, doua expozitii, patru lansari de carte, o lansare de CD, doua ateliere de creatie, patru conferinte si 33 de invitati straini. Daca tot suntem la subiectul legat de invitati straini, FNT 2006 se bucura de prezenta a doua mari personalitati din lumea teatrului. In a doua zi a festivalului, Patrice Ch...reau - regizor de teatru, film si opera si actor - va sustine la Teatrul Bulandra recitalul ""La Legende du Grand Inquisiteur"", inspirat din ""Fratii Karamazov"" de Dostoievski. Alta prezenta care ne onoreaza este cea a lui Lev Dodin, mentorul mai multor generatii de actori si regizori. Spectacolul ""Cevengur"", de Lev Dodin si Oleg Senatov, dupa motive de Andrei Platonov, va avea doua reprezentatii, la 14 si 15 noiembrie, la Sala Mare a TNB. Este unul dintre cele mai cunoscute spectacole montate de Dodin la Malii Drama Teatr de la Sankt Petersburg, un teatru al carui director artistic este din 1983.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.