Proiectul legislativ privind acordarea de 60 de grame de miere de albine pe saptamana, fiecarui prescolar sau scolar din invatamantul de stat si privat a fost retrimis, ieri, de plenul Camerei Deputatilor la Comisia pentru invatamant, pe motiv ca est
Proiectul legislativ privind acordarea de 60 de grame de miere de albine pe saptamana, fiecarui prescolar sau scolar din invatamantul de stat si privat a fost retrimis, ieri, de plenul Camerei Deputatilor la Comisia pentru invatamant, pe motiv ca este o initiativa greu de pus in practica. Parlamentarii din comisia pentru invatamant vor analiza posibilitatea aplicarii acestui program incepand cu anul scolar 2007-2008, la initiativa deputatului PC Nicolae Popa. Guvernul nu sustine acest proiect legislativ, motivand ca distribuirea mierii de albine in scoli nu poate fi asigurata si pentru ca in bugetul Ministerului Educatiei sunt prevazute sume pentru sustinerea programului "Cornul si laptele", dar nu si pentru derularea acestui program. Deputatii PSD si PD au fost de acord cu propunerea lui Nicolae Popa si au anuntat sustinerea proiectului. In schimb, udemeristii si peremistii s-au opus adoptarii initiativei legislative. "Acest program social este o batjocura la adresa oamenilor amarati si ilustreaza o stare de mizerie si saracie", a declarat deputatul PRM Ilie Merce. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.