Sansele ca BCR sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de actionarul sau majoritar, Erste Bank, se reduc ca urmare a ofertei acesteia de a preschimba actiunile BCR detinute de salariati in actiuni proprii, potrivit unor reprezentanti ai pie

Sansele ca BCR sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de actionarul sau majoritar, Erste Bank, se reduc ca urmare a ofertei acesteia de a preschimba actiunile BCR detinute de salariati in actiuni proprii, potrivit unor reprezentanti ai pietei de capital.

Banca austriaca a reamintit si de intentia de a se lista ea insasi la BVB, ceea ce reduce posibilitatea listarii BCR, caci sunt rare situatiile in care o societate este listata la aceeasi bursa cu o filiala la care detine pachetul majoritar. Erste mai este cotata la bursele din Viena si Praga.

Austriecii au anuntat ca angajatii BCR care vor sa vanda titlurile detinute vor primi fie 6,5 euro pe actiune, fie o actiune Erste pentru fiecare sase actiuni BCR. Oferta se va derula in perioada 1-24 noiembrie si priveste pachetul de 8% din capitalul BCR detinut de salariati. (A.N. Ionescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.