Congresmenul republican Duncan Hunter, presedintele Comisiei pentru Servicii Armate din Camera Reprezentantilor de la Washington, si-a anuntat intentia de a candida in cursa prezidentiala din 2008. Conform Reuters, Hunter a precizat ca sprijinul pent
Congresmenul republican Duncan Hunter, presedintele Comisiei pentru Servicii Armate din Camera Reprezentantilor de la Washington, si-a anuntat intentia de a candida in cursa prezidentiala din 2008. Conform Reuters, Hunter a precizat ca sprijinul pentru o armata puternica si lupta impotriva imigratiei ilegale vor fi principalele sale procupari. "Aceasta va fi o cale lunga, plina de provocari; dar cred ca asa este corect sa fac pentru tara nostra", a comentat Hunter. Veteran al razboiului din Vietnam, Duncan Hunter a fost ales in Camera Reprezentantilor, pentru prima data, in 1980 si este coautor al legii privind construirea unui zid de 1100 de kilometri la granita cu Mexicul, lege promulgata, saptamana trecuta, de presedintele George W. Bush. Aspirantul la Casa Alba a precizat ca a decis sa isi anunte intentiile referitoare la presedintie dupa ce a calatorit in Pennsylvania, New Hampshire, Connecticut, Arizona si Oklahoma, la inceputul lunii octombrie. Anuntul sau a luat prin surprindere conducerea Partidului Republican. "In stilul tipic Duncan Hunter, nu m-am consultat cu nici un lider republican", a declarat acesta. Totodata, el si-a exprimat sprijinul pentru Bush, afirmand ca actualul presedinte "merita laude" pentru cei cinci ani fara noi atacuri teroriste impotriva americanilor. Hunter este considerat favorit pentru un nou mandat in Camera Reprezentantilor la alegerile de saptamana viitoare, statul San Diego fiind majoritar republican. Alti colegi de partid ai lui Bush, care ar putea candida la presedintia Statelor Unite, sunt senatorul de Arizona John McCain, fostul primar al orasului New York Rudolph Giuliani si guvernatorul statului Massachusetts, Mitt Romney. Deocamdata, nici un cuvant despre vreo intentie a Condoleezzei Rice, desi, pana nu de mult, circula zvonul ca aceasta ar viza sa-i succeada lui George W. Bush la expirarea celui de-al doilea mandat consecutiv al actualului presedinte. Dinspre tabara democrata, foarte multi analisti ar vedea-o angrenata in cursa pentru Biroul Oval pe fosta Prima Doamna a Americii, Hillary Clinton, in prezent senator de New York, mizand pe un considerabil capital de popularitate. (I. CORNEA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.