Antrenorul Iosif Bukossy, care i-a descoperit si format pe Gheorghe Hagi si pe Ianis Zicu, a murit luni dupa-amiaza, la Bucuresti, la varsta de 69 de ani, din cauza unei infectii la ficat. La interventia lui Hagi, Bukossy a facut un control medical d
Antrenorul Iosif Bukossy, care i-a descoperit si format pe Gheorghe Hagi si pe Ianis Zicu, a murit luni dupa-amiaza, la Bucuresti, la varsta de 69 de ani, din cauza unei infectii la ficat. La interventia lui Hagi, Bukossy a facut un control medical de rutina la Bucuresti, unde i-a fost descoperita o inflamatie la ficat. A fost operat la Spitalul Fundeni, din Bucuresti, dar a decedat la scurt timp dupa interventia chirurgicala. Corpul neinsufletit al antrenorului a fost transportat luni noapte la Constanta si este depus la Cimitirul Central Casa Niculescu. Bukossy va fi inmormantat la Cimitirul Municipal din Constanta, miercuri, la ora 13. Iosif Bukossy a jucat fotbal la Dinamo Bucuresti in perioada 1958 - 1962. Ulterior a mai evoluat la Dinamo Obor si apoi la Farul Constanta, unde si-a incheiat cariera de jucator. Din 1972 a fost antrenor la Farul Constanta. In prezent, Bukossy era antrenor la Centrul de copii si juniori de la Farul Constanta. "Pentru mine, Bukossy a fost ca un al doilea tata. Acum, ca nu mai este printre noi, simt o mare tristete in suflet. Stiam ca a trecut printr-o perioada mai grea si ca nu isi putea reveni dupa operatie. Imi pare foarte rau pentru el, Dumnezeu sa-l ierte. Nu-l voi uita niciodata", a declarat ieri Gica Hagi. "De la el am invatat tot, el mi-a aratat tainele fotbalului. Practic este omul care m-a crescut. A fost un om extraordinar, care intreaga viata si-a dedicat-o cresterii copiilor. A facut numai bine in viata. Eu, chiar daca am mai facut-o de multe ori, vreau sa ii mai multumesc o data pentru ceea ce a facut pentru mine", a mai afirmat tehnicianul, care, aflat in strainatate, a "delegat-o" pe sotia sa sa participe la inmormantare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.