Multe lacrimi a mai varsat si poporul nostru! Dar niciodata n-a varsat atat de multe si atat de amare cum a varsat la moartea celei mai mari, mai bune, mai blande si mai intelepte dintre Regine, Regina Maria a tuturor romanilor. Pentru ca istoria
Multe lacrimi a mai varsat si poporul nostru! Dar niciodata n-a varsat atat de multe si atat de amare cum a varsat la moartea celei mai mari, mai bune, mai blande si mai intelepte dintre Regine, Regina Maria a tuturor romanilor.

Pentru ca istoria noastra nu cunoaste o alta Regina care sa se fi contopit mai mult cu durerile, cu bucuriile si cu nazuintele unui popor si care, cu virtuti legendare, sa fi scris pagini mai stralucite si mai glorioase decat acelea pe care le-a scris in timpul razboiului pentru intregirea Neamului. A plans poporul, dupa cum va mai plange inca multa vreme, pentru ca a pierdut nu numai o Regina care, cu multe din virtutile Ei, a contribuit la infaptuirea visului nostru milenar, Romania Mare de astazi, dar deopotriva un Suflet mare, caruia Dumnezeu ii harazise din belsug toate calitatile si toate darurile. Nu este desigur nici locul, nici timpul sa aratam noi ceea ce a fost pentru noi, Romanii, Regina Maria (...). Altii vor fixa in perspectiva timpului si a istoriei nepartinitoare ceea ce a fost si va ramane de-a pururi Regina Maria, marea, iubita si neuitata noastra Regina a tuturor romanilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.