O data la sase luni e nevoie de o pauza in administrarea contraceptivelor? Fals.

Pauzele in administrarea contraceptivelor nu influenteaza in nici un fel posibilitatea de a ramane insarcinata in viitor. Daca nu exista alte recomandari ale medicului specialist, contraceptivele pot fi luate o perioada.
Antidepresivele au efecte secundare? Adevarat. Cel mai frecvent, antidepresivele provoaca dureri de cap, ameteli, palpitatii, sensibilitate crescuta la lumina, pierderea dorintei sexuale, somnolenta, scaderea sau, dimpotriva, cresterea poftei de mancare.
Mierea contribuie la scaderea aciditatii gastrice? Adevarat. In cazul gastritelor cu aciditate crescuta, specialistii ne recomanda dupa fiecare masa o lingura cu miere diluata in apa calduta.
Ganglionii mariti in zona gatului trebuie sa fie un semnal de alarma ca micutul este bolnav? Fals. In primii sase ani de viata, organismul copiilor este intr-un proces de instruire imunologica, de aceea ganglionii sunt mai mari in volum decat la alte varste. Numai in cazul in care copilul prezinta ganglioni mariti si durerosi la palpare trebuie efectuate
investigatii medicale.
Cele mai bogate surse de vitamina C sunt lamaile si portocalele? Fals. Exista fructe si legume mai bogate in vitamina C decat lamaile si portocalele (50 mg/100 g). Astfel, 100 g kiwi contin 80 mg vitamina C, iar 100 g frunze
de patrunjel - 200-400 mg.
(Georgeta Licsandru)