O serie de terapii naturiste, aplicate consecvent, au dat rezultate pe termen lung in lupta cu osteoporoza. Un aliment esential in prevenirea acesteia este calciul. Doza cotidiana ingerata in diferite etape ale vietii reprezinta "un suport solid" pen
O serie de terapii naturiste, aplicate consecvent, au dat rezultate pe termen lung in lupta cu osteoporoza. Un aliment esential in prevenirea acesteia este calciul. Doza cotidiana ingerata in diferite etape ale vietii reprezinta "un suport solid" pentru varsta a treia.
Un studiu foarte elocvent, efectuat pe femei din 12 tari, a scos la iveala legatura dintre consumul de calciu si efectele osteoporozei: femeile din Finlanda consuma, prin dieta zilnica, in medie, 1.300 mg calciu si procentul fracturilor este foarte mic. In schimb, japonezele, cu cel mai mic consum de calciu din tarile industrializate - circa 400 mg pe zi - sunt victimele unui numar sporit de fracturi. Un alt studiu efectuat pe un grup de adolescente a intarit concluzia importantei calciului in dezvoltarea masei osoase solide. La tinerele care optau pentru o dieta bogata in calciu, indiferent de zestrea genetica, acestea se bucurau de o densitate osoasa mai mare, in comparatie cu colegele care consumau alimente sarace in calciu.
Doza de calciu, care poate proteja organismul celor expusi riscului de fracturi, este de 1.500 mg-1.000 mg (femei si barbati).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.