14:34 TRANSFER BAIA NOUA. Se amenajeaza un nou traseu de evacuare a sterilului pentru ca salvatorii sa ajunga in zona in care s-ar afla cei doi mineri blocati. BUCURESTI. O parte a Curtii de Apel s-a mutat de ieri in noul sediu din Palatul Justit

14:34 TRANSFER

BAIA NOUA. Se amenajeaza un nou traseu de evacuare a sterilului pentru ca salvatorii sa ajunga in zona in care s-ar afla cei doi mineri blocati.
BUCURESTI. O parte a Curtii de Apel s-a mutat de ieri in noul sediu din Palatul Justitiei. Transferul ar trebui sa se incheie pana la 1.09.2006.

14:39 MASURI

BRAILA. Consiliul Judetean (CJ) Braila si-a cumparat, contra sumei
de 20.000 de euro, un cantar pentru masurarea greutatii masinilor de mare tonaj. CJ incearca astfel sa descurajeze soferii de tir sa mai circule pe
drumurile judetene si sa strice soselele.
TRENURI/LITORAL. CFR Calatori a introdus spre/dinspre litoral in perioada week- end-ului doua personale si un rapid, iar alte 24 de trenuri au fost suplimentate cu vagoane. Din cauza lucrarilor de reabilitare, ora de plecare/sosire a trenurilor poate suferi modificari.

HARGHITA. Comandantul Brigazii de Vanatori de Munte din Miercurea-Ciuc, col. Vasile Barea, a donat sange in cadrul campaniei de incurajare a donarilor benevole, pentru sprijinirea Centrului de Transfuzii Sanguine, care se confrunta cu o criza fara precedent, din cauza lipsei banilor. La aceeasi campanie a participat si prefectul judetului, Constantin Strujan.

GABARIT DEPASIT / Transport-gigant prin Capitala
Un nou transport agabaritic incarcat cu doua reactoare - fiecare cu lungimea de 37 de metri, latimea de sapte metri, inaltimea de noua metri, in greutate totala de 525 de tone - , cu destinatia Kazahstan, va traversa Capitala incepand cu 21 august. Transportul este cel mai mare realizat pana acum in Bucuresti. Convoiul se va deplasa pe traseul Calea Grivitei-Bulevardul Expozitiei-Arcul de Triumf-Calea Floreasca-Strada Fabrica de Glucoza-Soseaua Colentina-Soseaua Fundeni-Soseaua de Centura-DN 4. (Radu Crivat)

BUCURESTI - 56 de scoli fara aviz de sanatate
56 de unitati scolare sunt in imposibilitatea de a primi avizul de sanatate, conform unor verificari efectuate de Autoritatea de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti la unitatile de invatamant din Capitala. Totodata, doar 32% din centralele termice ale unitatilor scolare au fost avizate, din cauza lipsei proiectelor si a documentatiei tehnice. Prefectul Capitalei a cerut ieri intocmirea situatiei imobilelor care urmeaza a fi retrocedate, in care isi desfasoara activitatea unitati de invatamant. (Radu Crivat)

CONFLICT - Reporterii Antenei 3, sechestrati la Giurgiu
O echipa a televiziunii Antena 3 a fost sechestrata ieri dupa-amiaza, la marginea municipiului Giurgiu, de oamenii primarului Lucian Iliescu. Reporterul Liviu Vulpe si un operator efectuau o ancheta despre modul in care edilul orasului a dobandit o serie de proprietati, cand s-au trezit incercuiti de trei autoturisme. Sotia primarului, asigurata de cativa bodyguarzi, a incercat sa smulga camera pentru a obtine caseta ""incriminatoare"". La fata locului a aparut un echipaj de interventie rapida si alti reprezentanti ai Politiei Giurgiu care au declansat investigatiile.
ANUNT MINISTERIAL - Succesorul lui Botos: tanar, dar neplacut
""Procurorul general al Romaniei va fi un procuror din sistem, tanar si care nu va placea la toata lumea"", a declarat Monica Macovei, prezenta ieri la Palatul de Justitie, pentru a verifica modul in care au fost facute lucrarile de consolidare si reparare a cladirii. Ministrul Justitiei a declarat ca ""va face curand"" numirea succesorului lui Ilie Botos, dar si a sefilor Sectiei Parchetelor Militare si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT). (Violeta Fotache)
CONSTANTA - Spitalul Judetean, invadat de gandaci
Un bebelus in varsta de 6 luni, internat la sectia de terapie intensiva-pediatrie a Spitalului Judetean Constanta, a fost salvat de cadrele medicale dupa ce un gandac ii intrase in gura, medicul care l-a descoperit pe copil sustinand ca in salon misunau zeci de insecte. Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dr. Ioan Tofolean, sustine insa ca problema gandacilor nu este atat de grava si ca este veche de 20 de ani. El spune ca singura solutie pentru remedierea problemei ar fi evacuarea sectiei pentru dezinsectie.
CURTEA DE APEL - CNA, nemultumit de verdict
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) continua sa ceara suspendarea hotararii Parlamentului prin care au fost prelungite mandatele a sase membri ai CNA. Ieri, Consiliul a declarat recurs impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti de
miercuri, prin care cererea CNA fusese respinsa, ca inadmisibila. ""Instanta si-a depasit competentele, intrand in chestiuni de fond care fac obiectul unui alt proces in care s-a solicitat anularea hotararii Parlamentului"", se arata in comunicatul CNA. (V. Fotache)
LUGOJ - Betie in centrul de plasament
Un adolescent in varsta
de 16 ani de la un centru de plasament din Lugoj a ajuns la spital, in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce, baut fiind, a incercat sa sara pe geam si a cazut de la cinci metri inaltime, transmite Mediafax. Baiatul era la un chef chiar in centrul de plasament impreuna cu alti patru tineri, si de teama supraveghetoarelor s-a aruncat de la etaj. Directoarea centrului de plasament, Silvia Bot, a anuntat ca va verifica imprejurarile in care a ajuns alcoolul la copii.
BRAILA - Vicepresedintele CJ - dator la banci
Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Chiru, este acuzat de seful
sau direct pe linie administrativa, Gheorghe Stancu, ca nu
si-a platit datoriile la banci, transmite Rompres. Chiru a recunoscut ca a intarziat intr-adevar cu plata ratelor la banci, dar intarzierea este doar de trei zile, motivand ca este perioada concediilor, iar banii au avut o cu totul alta destinatie
decat cea pentru restituirea imprumuturilor.
IASI - Ipoteza noua in cazul Chelaru
Anuntul a fost facut de comisarul-sef Liviu Zanfirescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie, care a refuzat insa sa dea prea multe detalii. In schimb, oamenii legii au un nou cerc de suspecti. Este vorba despre trei persoane din Lunca Cetatuii, de la care au fost luate probe ADN. Politistii asteapta acum rezultatele de la Bucuresti. Desi ancheta a fost reluata de luni intregi, oamenii legii nu l-au gasit nici acum pe complicele lui Robert Ciobanu. (Mirela Cimpoi)
LAZAREA/HARGHITA - Primul primar cu principii
Primarul comunei harghitene Lazarea, Gal Peter, a demisionat ieri, pentru ca nu si-a respectat promisiunile electorale dupa doi ani de mandat, transmite Rompres. Printre promisiunile facute de Gal se numara introducerea iluminatului public in comuna, repararea drumurilor si stoparea exploatarii ilegale a masei lemnoase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.