Yoko Ono, vaduva fostului membru al trupei Beatles John Lennon, a oferit ieri, cu ocazia implinirii a 66 de ani de la nasterea cantaretului, doua premii pentru pace in valoare de 50.000 de dolari fiecare, transmite Reuters. Yoko Ono a declarat ca va
Yoko Ono, vaduva fostului membru al trupei Beatles John Lennon, a oferit ieri, cu ocazia implinirii a 66 de ani de la nasterea cantaretului, doua premii pentru pace in valoare de 50.000 de dolari fiecare, transmite Reuters. Yoko Ono a declarat ca va da Premiul LennonOno pentru Pace ("the LennonOno Grant For Peace") organizatiei Medici fara Frontiere si Centrului pentru Drepturi Constitutionale.
Premiile trebuiau sa fie decernate ieri, in cadrul unei ceremonii organizate la Reykjavik, la Hofdi House, unde in 1986 s-a desfasurat summit-ul organizat de fostul presedinte american Ronald Reagan si fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov. "Aceste doua organizatii privesc dincolo de conflictele si distrugerile din prezent si se gandesc la un viitor pozitiv pentru societatea noastra in timp ce lucreaza fara incetare si in mod altruist pentru pacea planetei", a declarat Ono presei. Lennon ar fi implinit ieri, 9 octombrie, 66 de ani. Cantaretul a fost impuscat mortal de un fan in fata apartamentului sau din New York, in 1980. Aceste premii sunt oferite cu cateva zile inainte de Nobelurile pentru pace care vor fi anuntate vineri, la Oslo.
In interviul sau, Ono a declarat ca artistii trebuie sa faca tot ceea ce este posibil pentru a promova pacea. "Ne-am nascut acum, nu din intamplare, ci pentru a indeplini o misiune. Munca noastra nu s-a terminat inca", a spus Ono. Premiul LennonOno pentru Pace a fost creat in 2002, iar Ono a spus ca a mutat ceremonia de decernare a acestor distinctii din New York la Reykjavik, Islanda, dupa ce a descoperit frumusetea unica a acestei insule. Vaduva lui Lennon a spus ca a fost "fermecata" de insula pentru ca Islanda utilizeaza apa si nu petrol pentru a produce energie electrica si termica. Printre personalitatile care au mai primit acest premiu se numara artistul israelian Zvi Goldstein, palestinianul Khalil Rabah si jurnalistul american Seymour Hersh. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.