Site-ul oficial al UEFA a notat ca rezultatele obtinute in deplasare in meciurile din Liga Campionilor de Real Madrid, urmatoarea adversara a Stelei in grupa E a competitiei (17 octombrie), nu corespund ambitiilor acesteia. "A pierdut sase partide si
Site-ul oficial al UEFA a notat ca rezultatele obtinute in deplasare in meciurile din Liga Campionilor de Real Madrid, urmatoarea adversara a Stelei in grupa E a competitiei (17 octombrie), nu corespund ambitiilor acesteia. "A pierdut sase partide si a castigat doar doua din zece in ultimele meciuri din deplasare in Liga Campionilor, luand ca punct de plecare infrangerea cu 3-1 la AS Monaco in aprilie 2004", a mentionat "uefa.com". "Vizita lui Real pune luminile reflectoarelor pe Steaua", a titrat site-ul UEFA. "Steaua revine in Liga Campionilor cu vizita de prestigiu a lui Real. Dupa o victorie afara si o infrangere grea pe teren propriu, fanii romani pot fi iertati pentru faptul ca se intreaba ce se va intampla in fata unui Madrid care a impresionat in meciul cu Dinamo Kiev din etapa a doua. Este prima intalnire a Stelei cu Real, dar echipa romana a mai jucat de 20 de ori impotriva unor formatii spaniole, palmaresul fiind de sapte victorii, patru egaluri si noua infrangeri", a comentat sursa citata. Cel mai mare rezultat reusit de Steaua in infruntarile cu echipe din Spania a fost castigarea Cupei Campionilor Europeni in 1986, la Sevilla, 2-0 cu FC Barcelona dupa penalty-uri. Cea mai recenta partida cu o echipa spaniola a fost "dubla" cu Betis Sevilla din 16-imile de finala ale Cupei UEFA, in sezonul trecut, 0-0 la Bucuresti si 3-0 pentru "ros-albastri" la Sevilla. In schimb, Real Madrid a castigat toate cele cinci duble manse cu echipe romanesti, palmaresul meciurilor din deplasare fiind o victorie, doua egaluri si doua infrangeri. Cea mai recenta intalnire oficiala cu o echipa din Romania a avut loc in sezonul 1992/1993 al Cupei UEFA, in turul I, cu "Poli" Timisoara: 1-1 in Romania si 5-1 in Spania. Ultimul meci jucat de Real Madrid contra unei formatii din Romania a avut loc in Spania, in august 2002. Atunci, Real a invins intr-un meci amical pe Dinamo cu 5-2. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.