Gari de vanzare
Directia Generala de Finante Publice (DGFP) Galati a scos la licitatie 93 de obiective ale Regionalei CFR Galati, printre care se numara si 12 gari, a declarat, ieri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al DGFP Galati, George Marinescu. "Majoritatea spatiilor sunt scoase pentru prima data la o licitatie. Datoria este veche, am mai incercat pana acum diverse alte metode de recuperare a sumelor datorate", a precizat Marinescu. Licitatia va avea loc pe 23 octombrie. Dintre cele 12 gari care urmeaza sa fie scoase la licitatie, sapte sunt in judetul Galati, cel mai mic pret solicitat pentru o gara fiind de 22.000 de lei. "Nu ne asteptam sa recuperam foarte mult din datorii deoarece nu credem ca vor exista prea multi clienti interesati sa cumpere o gara, un castel de apa ori o hala undeva la tara", a adaugat Marinescu. Directorul general al CFR Infrastructura, Constantin Axinia, a declarat ca nu este normal ca aceste active sa fie vandute si ca va incerca sa blocheze actiunea. "Aceasta situatie nu este una normala pentru ca statul executa silit statul. Voi avea maine (n.r. - astazi) o discutie cu cei de la Finantele Publice Galati. Cred ca voi bloca aceasta licitatie la nivelul ministerului pentru ca voi avea o serie de discutii cu ministrul Finatelor Publice si cu secretarii de stat de la Finante", a precizat Axinia. (A.G.C.)
Trenuri suplimentare
CFR Calatori anunta ca, pentru preluarea traficului sporit de calatori estimat cu ocazia Sarbatorii Sfintei Parascheva, se vor introduce suplimentar in circulatie trenurile de calatori inspre/dinspre Iasi, astfel: pe 12 octombrie, IC274/271, 272/273 Iasi-Galati si retur (in prezent circula numai vineri, sambata si duminica); pe 13/14 octombrie, Acc13665 Bucuresti Nord-Iasi, cu plecari din statiile: Bucuresti Nord (22.20), Ploiesti Sud (23.06), Mizil (23.35), Buzau (00.09), Ramnicu Sarat (00.41), Focsani (01.12), Tecuci (02.17), Barlad (03.00), Crasna (03.29), Vaslui (03.51), Buhaiesti (04.10), Barnova (04.40), Nicolina (05.00) si cu sosire in Iasi la 05.05; pe 14/15 octombrie, Acc13666 Iasi-Bucuresti Nord, cu plecari din statiile: Iasi (21.00), Nicolina (21.06), Buhaiesti (22.17), Vaslui (22.40), Crasna (22.53), Barlad (23.27), Tecuci (00.29), Focsani (01.29), Ramnicu Sarat (02.02), Buzau (02.41), Mizil (03.11), Ploiesti Sud (03.50) si sosire in Bucuresti Nord la 04.32. De asemenea, trenurile de calatori care vor circula inspre si dinspre Iasi vor fi suplimentate cu vagoane. (C.P.)
Rapsodia feminitatii
Timp de o saptamana (9-15 septembrie) universul frumusetii va fi gazduit de Centrul Comercial Feeria: "Rapsodia Feminitatii", un eveniment la o prima editie, ce isi propune sa demonstreze ca frumusetea este posibila la orice varsta si in orice anotimp. Cei mai renumiti producatori de cosmetice si de aparatura de intretinere corporala vor prezenta in aceasta saptamana solutii inovative in materie de programe de intretinere si reintinerire. Astfel, clientele centrului vor avea ocazia de a beneficia de consultatii oferite de profesionisti in mod gratuit, dar si de sedinte gratuite de machiaj si hair styling. In toata aceasta saptamana a frumusetii, doamnele vor putea incerca toate produsele cosmetice. Aproximativ 3 milioane de mostre vor fi disponibile pe toata durata evenimentului. Pe 14 septembrie, incepand cu orele 17.00, cele mai renumite case de moda internationale si autohtone vor prezenta noile tendinte pentru sezonul rece intr-un spectacol de moda inedit atat ca decor, cat si in concept. In afara de manechinele profesioniste, pe catwalk vor defila si renumite vedete ale unor posturi de televiziune. (C.S.)
Eveniment Coca-Cola
Piata Constitutiei s-a transformat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-unul din cele mai in voga cluburi ale lumii: Coca-Cola Music Planet. In ciuda ploii, bucurestenii veniti in numar mare au avut parte de un impresionant spectacol multimedia in care lasere si vizualuri au fost proiectate in 360 de grade pe o uriasa sfera de inaltimea unui bloc de patru etaje. Mixajele celui mai bun DJ al Europei, Sander Kleinenberg au incins atmosfera, tinerii bucuresteni experimentand un nou concept de petrecere house. (L.I.)
Premianti la Posta
Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor, si Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane, au premiat, ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Postei, zece postasi romani care s-au remarcat prin fapte deosebite in activitatea profesionala, de-a lungul ultimului an. Pe langa diplome si premii in bani (in valoare de 1.800 lei brut), cei zece angajati au primit distinctia "Postasul erou Ion B. Georgescu", ce poarta numele unui postas roman care, in urma cu 100 de ani, a murit la datorie, salvand de hoti bani si trimiteri postale. Aceasta distinctie, instituita incepand din acest an, isi propune sa rasplateasca devotamentul si curajul de care dau dovada postasii in apararea valorilor Postei Romane. (G.M.)