Antidiabetice in farmacii
Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti anunta ca, incepand cu data de 1 octombrie a.c., va asigura eliberarea medicamentelor antidiabetice orale, prin farmaciile cu circuit deschis, cu care are c
Antidiabetice in farmacii
Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti anunta ca, incepand cu data de 1 octombrie a.c., va asigura eliberarea medicamentelor antidiabetice orale, prin farmaciile cu circuit deschis, cu care are contract de furnizare de medicamente. Lista cuprinzand numele farmaciilor, adresa si numarul de telefon ale acestora, va putea fi accesata pe site-ul www.casmb.ro. Pentru informatii suplimentare se poate apela gratuit TELVERDE - 0800.800.951. (C.P.)
Slujba contra SIDA
Preotii din judetul Dolj se pregatesc pentru o implicare mai activa in problemele comunitatii, informeaza Rompres. Preotii din judet au participat la seminarii cu tema "Modalitati de implicare a preotului in dezvoltarea comunitatii", ce s-au desfasurat in cadrul unor manastiri din Valcea si Gorj. Potrivit unui comunicat de presa al Mitropoliei Olteniei, cu aceste seminarii debuteaza un nou ciclu de pregatire care urmareste formarea preotilor in domeniile dezvoltare comunitara, prevenire HIV-SIDA, prevenirea si combaterea violentei in familie. Programul de pregatire se deruleaza in cadrul proiectului "Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV-SIDA si a violentei in familie, in Romania", implementat la nivelul judetului Dolj de Arhiepiscopia Craiovei, in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin Ortodoxa - filiala Romania. "Scopul derularii acestui proiect il reprezinta pregatirea preotilor ca formatori, capabili sa initieze in parohiile unde isi desfasoara activitatea pastoral-misionara actiuni care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii, prevenirea HIV-SIDA, prevenirea si combaterea violentei in familie si promovarea in randul enoriasilor a unei atitudini nediscriminatorii fata de victimele acestor doua flageluri", se precizeaza in comunicat. (L.M.)
Scoala pentru exploatati
Copiii si tinerii care au fost nevoiti sa abandoneze scoala pentru a trai sau a munci pe strada au inceput, ieri, un nou an scolar, in centrele educationale amenajate de organizatia Salvati Copiii. Scopul activitatilor pe care asistentii sociali le desfasoara in aceste centre este identificarea copiilor exploatati de catre parinti, care nu au frecventat niciodata scoala sau au abandonat-o si reintegrarea lor sociala si educationala. Astfel, tinerii sunt ajutati sa recupereze materia pierduta potrivit programei scolare pentru clasele I-IV, fiind incluse si activitati de asistenta sociala, consiliere psihologica, asistenta medicala, consiliere juridica in vederea obtinerii drepturilor de care beneficiaza prin lege. Ieri, anul scolar a fost deschis in "Centrul Educational Maresal Averescu" din Bucuresti. Centrul a fost inaugurat in decembrie 2005 si-a fost realizat in parteneriat cu DGASPC Sector 1 si cu Scoala nr. 1 - Sfintii Voievozi". Copiii isi petrec in jur de patru-cinci ore in aceste centre si, pe langa educatie, li se da si o masa pe zi. Dupa frecventarea cursurilor, copiii sunt reintegrati in invatamantul cu frecventa redusa pentru clasele V-VIII. Fondurilor necesare sustinerii acestor copii provin din banii stransi in campaniile derulate de organizatie. Salvati Copiii Romania dezvolta programe similare de reintegrare sociala si scolara a copiilor exploatati prin munca in orasele Iasi, Craiova, Targu Mures, Bistrita si Focsani. Potrivit Raportului privind munca copiilor in Romania, realizat in 2004 de Institutul National de Statistica, numarul copiilor implicati in forme grave de exploatare in mediul urban si rural era de aproximativ 70.000. (Corina SCARLAT)
Turism rural european
Saptamana europeana a turismului rural se desfasoara in perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2006, la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, la initiativa ANTREC si cu sprijinul ANT. Aceasta manifestare se inscrie in seria actiunilor intreprinse cu scopul de a face cunoscute cele mai atractive oferte de petrecere a vacantelor si a Sarbatorilor de Craciun la pensiuni turistice din cele mai diferite zone. "Salutam ideea organizarii unui targ de turism dedicat exclusiv turismului rural, stiut fiind faptul ca aceasta componenta a turismului este in continua dezvoltare. Autoritatea Nationala pentru Turism a inchiriat un stand in care asociatii profesionale regionale din turism isi vor prezenta ofertele turistice pentru perioada toamna-iarna 2006-2007. Totodata, ANT va promova intreaga Romanie ca destinatie turistica ideala pentru practicarea sporturilor de iarna, dar si pentru odihna si relaxare alaturi de familie si prieteni", a declarat Livia Sima, vicepresedinte al ANT. Astfel, vizitatorii vor participa la degustari de vinuri, degustari de branzeturi din zona Bran-Moeciu sau preparate gastronomice traditionale, precum si posibilitatea achizitionarii la preturi mici a unor obiecte de arta populara din cele mai diverse: sculpturi din lemn, icoane, renumitele ceramici de Horezu si de Corund, covoare, costume populare, decoratiuni interioare, mobilier specific din zona de NE a Moldovei, scoarte, broderii. Intrarea la manifestare este libera. Presedintele ANTREC, Attila Daragus, a declarat, ieri, ca a fost prelungit programul "Vacanta la tara" si va fi valabil pana in data de 1 noiembrie 2006. In acest pogram se ofera cinci nopti de cazare, de duminica pana vineri, in pensiuni de doua, trei si patru margarete. Rezervarile se fac prin filialele ANTREC din judetele: Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Ilfov, Harghita, Neamt si Prahova. (C.S.)
"Turismul imbogateste"
Cele 150 de tari membre ale Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) sarbatoresc astazi Ziua Mondiala a Turismului. "Sloganul acestei zile, propus de OMT, "Turismul imbogateste" se potriveste perfect pentru Romania. Anii 2005 si 2006 au fost primii de dupa Revolutia din 1989 in care balanta de plati din domeniul turismului si a calatoriilor este excedentara. Stiu ca mai sunt multe de facut dar, in acest an este pentru prima data cand s-a trecut de la vorbe la fapte si s-au alocat fonduri substantiale pentru promovarea turistica a Romaniei. De asemenea, in acest an s-a aprobat finantarea, cu 325 de milioane de euro, a celor 6 mari programe de dezvoltare turistica", a declarat ieri, Livia Sima, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism. Ea a recunoscut ca turismul in Romania sufera din cauza serviciilor de slaba calitate insa este optimista ca acest lucru se poate indrepta. Mihail Dragu, consilierul ministrului Transporturilor, a afirmat ca se vor face eforturi pentru promovarea Romaniei in special pe piata germana. ANT impreuna cu Societatea Feroviara de Turism "SFT - CFR" SA au organizat, pentru ziaristi, o excursie cu trenurile "Regal" si "Moldovita" pentru a celebra, cu doua zile mai devreme, Ziua Mondiala a Turismului. (C.S.)
Schimbari la drumuri
Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Liviu Damboiu, a fost inlocuit luni din functie cu directorul sucursalei din Iasi a companiei, Dorina Tiron, a declarat pentru Mediafax, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu. "N-am sa-i fac domnului Damboiu un repros formidabil, insa dumnealui este obisnuit cu stilul de lucru usurel din CNADNR. Nu am inteles stilul acestuia, intelegator cu constructorii, chiar daca acestia nu realizau lucrari de calitate", a spus Berceanu. El a aratat ca i-a cerut in mai multe randuri lui Damboiu sa nu aprobe toate solicitarile de suplimentare de fonduri formulate de constructori. Berceanu a precizat ca noul director a fost ales ca urmare a rezultatelor sale, fiind a doua optiune dupa directorul filialei din Constanta a CNADNR care a refuzat, insa, acest post. El a mai spus ca i-a dat mana libera noului director sa schimbe unii angajati ai CNADNR, pentru eficientizarea activitatii companiei. "Este posibil sa mai plece inca trei sau patru directori regionali. Mai trebuie scuturat putin pomul, ca sa mai cada merele putrede", a continuat Berceanu. Ministrul Transporturilor a apreciat ca trebuie regandita chiar structura CNADNR, foarte complicata in prezent. "O sa reorganizam compania, pentru ca acum este un ghiveci pe care nu-l intelege nimeni, unele lucruri fiind necunoscute si pentru fostul director Damboiu", a adaugat Berceanu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.