Un important traficant de droguri si celebru hot de masini din Bulgaria, Nikolai Ivanov, poreclit Bobara (Castorul), a fost impuscat mortal duminica noaptea, in Sofia, intr-un incident considerat de politie ca fiind o reglare de conturi in razboiul p
Un important traficant de droguri si celebru hot de masini din Bulgaria, Nikolai Ivanov, poreclit Bobara (Castorul), a fost impuscat mortal duminica noaptea, in Sofia, intr-un incident considerat de politie ca fiind o reglare de conturi in razboiul pentru suprematia pe piata drogurilor, informeaza Dnevnik. Ivanov a fost impuscat de doi indivizi mascati intr-un bar in care traficantul, impreuna cu doi prieteni, urmareau meciul de fotbal Bulgaria-Olanda. Politia banuieste ca atacatorii au folosit pistoale de 9 milimetri cu amortizor, deoarece barmanul a spus ca nu a auzit decat zgomote slabe. Ivanov a fost impuscat de cel putin noua ori, iar cei doi prieteni ai sai au suferit multiple rani de glont. Ivanov a mai fost tinta a doua atentate esuate: in 2004, a fost aruncata o grenada in fata casei sale, iar in luna aprilie a anului 2005, jeep-ul sau a fost aruncat in aer. Nu se cunoaste mobilul crimei, dar au fost avansate doua ipoteze. Prima face trimitere la rivalitatea puternica dintre Ivanov si un alt traficant de droguri important, cunoscut sub numele de Raso. A doua ia in discutie posibilitatea ca Ivanov sa fi fost ucis chiar de oameni din cercul sau, nemultumiti de faptul ca traficantul bulgar nu se grabea sa-i plateasca. Potrivit politiei, "Bobara" era principalul distribuitor de marihuana si de pastile de ecstasy din marile baruri din Sofia si din cartierele de lux, iar in dosarul sau mai figureaza furturi de automobile si o tentativa de viol. El era considerat "mostenitorul" traficantului de droguri Konstantin Dimitrov-Samkoveta, asasinat cu ceva timp in urma la Amsterdam. Potrivit declaratiilor ministrului bulgar de interne, Rumen Petkov, atentatul s-a produs ca urmare a restrangerii si reimpartirii pietei de droguri. Totodata, Petkov a solicitat atributii suplimentare pentru procuratura, astfel incat, atunci cand aceasta are de-a face cu grupari criminale, sa poata prelungi recurgerea la "mijloace speciale" de cercetare impotriva celui care este acuzat. In momentul de fata termenul este de sase luni, considerat mult prea scurt de catre ministrul bulgar de Interne. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.