Sindicatele din educatie si reprezentantii Guvernului se vor intalni din nou, in aceasta saptamana, pentru a discuta despre majorarile salariale ale cadrelor didactice, la intalnirea de ieri, reprezentantii Guvernului prezentand aceeasi propunere de
Sindicatele din educatie si reprezentantii Guvernului se vor intalni din nou, in aceasta saptamana, pentru a discuta despre majorarile salariale ale cadrelor didactice, la intalnirea de ieri, reprezentantii Guvernului prezentand aceeasi propunere de majorare, de 16%. Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, a declarat, dupa intalnirea de la sediul Ministerului Educatiei, ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a prezentat aceeasi oferta ca si la intalnirea de saptamana trecuta, respectiv 16% (6% de la 1 aprilie si 10% de la 1 octombrie). "Suntem nemultumiti de ceea ce s-a oferit, pentru ca nu ni s-a oferit nimic in plus. Asteptam noile discutii, iar daca nu vor aduce nimic nou, urmeaza ca toate federatiile sa ia masuri corespunzatoare", a spus Cornea. Sindicatele din educatie si reprezentantii Guvernului s-au intalnit si saptamana trecuta pentru a discuta despre majorarile salariale ale cadrelor didactice. La finalul intalnirii, reprezentantii sindicalistilor s-au aratat nemultumiti de oferta guvernamentala, care prevedea cresteri salariale de 16%, respectiv 6% de la 1 aprilie si 10% de la 1 octombrie. Liderii federatiilor din invatamant declarau ca vor propune o contraoferta privind o "majorare reala, care sa fie introdusa de la 1 ianuarie, nu de la 1 aprilie". Ei anuntasera ca vor astepta un raspuns la aceasta contraoferta pana pe 9 octombrie, iar in cazul in care nu primesc o oferta reala, vor decide asupra formelor de protest pentru rezolvarea cererilor de majorare a salariilor cadrelor didactice. Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, declara, saptamana trecuta, la finalul intalnirii, ca Guvernul nu poate oferi mai mult de atat, pentru ca altfel ar pune in pericol echilibrul national. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.