Sambata, 7 octombrie, a inceput la Bucuresti cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1000, 1.000.000 de povesti", organizat de Teatrul "Ion Creanga" timp de o saptamana, pana pe 14 octombrie. Festivalul, care-si
Sambata, 7 octombrie, a inceput la Bucuresti cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1000, 1.000.000 de povesti", organizat de Teatrul "Ion Creanga" timp de o saptamana, pana pe 14 octombrie. Festivalul, care-si doreste ca, prin "adevarul povestilor", "sa ne cunoastem mai bine, sa ne intelegem mai bine, sa comunicam mai bine" (dupa cum spune directorul evenimentului - si al Teatrului Creanga -, regizorul Cornel Todea), aduce in Capitala spectacole ale unor teatre si companii din Romania, Finlanda, Franta, Spania, Irlanda, Slovenia, Italia, insotite de ateliere (sustinute de artistul indian Imran Khan si de Teatrul Fara Frontiere din Bucuresti), reprezentatii in aer liber si lecturi din texte germane. In fiecare zi a festivalului sunt programate intalniri cu artistii invitati. Astfel, Riika Siirala si Laura Kairamo, membrele "Loiske Group" din Finlanda, au vorbit sambata cu presa despre spectacolul lor de dans pentru copii intre 0 si doi ani, numit "Micile miracole", prezentat in festival duminica si luni si a carui premiera a avut loc anul acesta la Helsinki. Cele doua artiste spun ca au realizat acest spectacol plecand de la propria experienta materna, incercand sa comunice bebelusilor, prin dans, cate ceva despre realitatea cu care vor da piept pe masura ce vor creste. Astazi, la Sala Mare a Teatrului "Ion Creanga" (din Piata Amzei), se joaca "De-as fi Scufita Rosie" (productie a gazdelor), de la ora 11.00, si "Zborul", de la ora 18.00 (productie La Barraca, Italia). In fata teatrului, Fundatia Abracadabra prezinta, de la 10.30 si de la 17.30, prima parte a "Povestii fara sfarsit" (partea a doua fiind programata miercuri, la aceleasi ore), iar la Sala Studio a teatrului, Anca Sigartau se joaca de-a "Baloanele colorate" pentru bebelusi (de la ora 17.00). Pana miercuri (inclusiv), Teatrul Fara Frontiere tine un atelier de improvizatie pentru cei mici, la Scoala Generala 186 "Elena Vacarescu" (str. Cihoski 15). In zilele urmatoare, agenda festivalului cuprinde trei spectacole-lectura, de la ora 11.00, la Sala Studio de la "Creanga" si, la Sala Mare, spectacole ale teatrelor din Miercurea Ciuc, Targu Mures, Bacau, si ale cuplului Arturo Cid si Toto Fabris, din Spania. Festivalul "100, 1.000, 1.000.000 de povesti" are printre organizatori Primaria Municipiului Bucuresti, Televiziunea Nationala, AFCN, Uniter, ArCuB, si este realizat cu sprijinul mai multor institute culturale straine si al scolilor implicate in proiect. (Iulia POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.