Oamenii de stiinta au descoperit de ce felia de paine cade mereu pe partea unsa cu unt, acestia fiind de parere ca totul sta in tehnica de intindere a untului pe paine, informeaza mirror.co.uk. Specialistii au descoperit ca, daca se apasa ferm cu cut
Oamenii de stiinta au descoperit de ce felia de paine cade mereu pe partea unsa cu unt, acestia fiind de parere ca totul sta in tehnica de intindere a untului pe paine, informeaza mirror.co.uk. Specialistii au descoperit ca, daca se apasa ferm cu cutitul in momentul in care se intinde untul pe felia de paine, se creeaza o cavitate care va face ca felia de paine sa cada cu partea unsa in sus. Testele, realizate de Adam Savage si Jamie Hyneman de la "Mythbusters" difuzata de Discovery, au scos la iveala faptul ca in urma aplicarii tehnicii descrise, 29 din 50 de felii au cazut cu partea unsa in sus. "Este similar caderii frunzelor din copac, acestea au intotdeauna tendinta de a cadea cu marginile curbate in sus", au spus acestia. Cei doi au construit un mecanism care reproduce caderea accidentala a unei felii de paine cu unt de pe o masa. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.