Cristian Chivu, capitanul Nationalei, a sustinut ieri o conferinta de presa, la Casa Fotbalului, pe tema incidentelor inregistrate la meciul cu Belarus intre o parte a spectatorilor si unii dintre "tricolori". Chivu a aparut in fata presei alaturi de
Cristian Chivu, capitanul Nationalei, a sustinut ieri o conferinta de presa, la Casa Fotbalului, pe tema incidentelor inregistrate la meciul cu Belarus intre o parte a spectatorilor si unii dintre "tricolori". Chivu a aparut in fata presei alaturi de Mircea Sandu, presedinte al FRF, si de Ionut Lupescu, director general al federatiei. "E dureros sa fii injurat in tara ta. Suporterii pot sa critice jucatorii cand nu joaca bine, dar nu sa le doreasca moartea. Suntem singura echipa nationala din lume fluierata si huiduita pe propriul teren! E dureros ca la meciurile echipei nationale se organizeaza campanii de protest impotriva Jandarmeriei. Ar fi mai corect ca suporterii sa incurajeze echipa. Stiu ca ei simt o durere in suflet ca nu ne-am mai calificat de sase ani si aceeasi durere o simtim si noi, fotbalistii. Nu este adevarat ca suntem mofturosi", a declarat Chivu, precizand ca vorbeste in numele "tricolorilor".
Onorat la Roma
Chivu urmeaza sa primeasca astazi premiul "Provincia Capitale" pentru contributia ca jucator si ca om la promovarea valorilor sportului, cu ocazia celei de-a 135-a aniversari de la infiintarea Provinciei Roma. Acest premiu a fost instituit pentru recunoasterea personalitatilor italiene si internationale care au dat "stralucire" Provinciei Roma in diferite domenii de activitate. De-alungul anilor au fost premiati, printre altii, actorii Woody Allen, Robert De Niro si Sophia Loren, cantareata Liza Minelli, pilotul de motocilism Massimiliano Biaggi, doctorul Gianni Letta, profesorii Giovanni Bollea si Vittorio Emiliani, cardinalul Pio Laghi si astronautul Roberto Vittori. Premiul realizat de Sandro Chia va fi acordat in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Valentini si la care va participa si prefectul Romei, Achille Serra. "Sunt trei ani de cand sunt in Italia si este o onoare pentru mine sa primesc acest premiu. E foarte important pentru ca nu conteaza doar ce face un jucator pe teren, ci si omul care intreprinde actiuni de caritate, care intelege sa traiasca intr-o lume mai buna. Este un premiu special pentru ca de-a lungul timpului l-au primit nume sonore din lumea sportului, a spectacolului si a artei", a spus Chivu. Mircea Sandu si Ionut Lupescu au comentat modul in care Chivu este respectat in afara tarii. "Este o buna imagine adusa romanilor, dar pe care o parte dintre noi nu stim sa o apreciem", a spus Sandu, completat de Lupescu: "Pentru mine este o bucurie faptul ca un jucator roman este apreciat in strainatate. Nu putem fi decat mandri atunci cand primim astfel de scrisori de apreciere. Daca strainii apreciaza valorile noastre, din pacate noi trebuie sa mai invatam sa le protejam si sa le valorifcam". Tot ieri, "Calciomercato" a anuntat ca Adrian Mutu ocupa locul trei in topul celor mai bune transferuri ale sezonului din Serie A, conform notelor primite in primele cinci etape ale campionatului italian. (MIG)
"Tricolorii" au ultimul cuvant
M. Sandu: "Fotbalistii vor decide unde va juca Nationala!"
Boss-ul FRF a anuntat posibilele destinatii: Pitesti, Piatra Neamt si Timisoara
Mircea Sandu a declarat ca fotbalistii echipei nationale vor decide daca Nationala va mai evolua in Capitala sau va sustine urmatoarele meciuri in provincie si crede ca in mod cert provincia va aduce suporteri care vor avea grija de echipa nationala. "E pacat de ceea ce s-a intamplat sambata seara. Jucatorii vor decide daca urmatoarele meciuri se vor disputa pe stadionul din Ghencea sau in alt oras. Dar, am convingerea ca echipa natinala este mult mai respectata in provincie decat in Bucuresti", a spus Sandu, care si-a exprimat increderea ca, din 2009, cand Stadionul "National" va fi reconstruit, "tricolorii" pot evolua fara probleme in Bucuresti. Referitor la locul de disputare a urmatorului meci din preliminarii, cel cu Luxemburg, din 28 martie 2007, Sandu a precizat: "Avem mai multe stadioane in vedere. Ar putea fi cel din Pitesti, care are un teren foarte bun si este aproape de Bucuresti, am putea juca la Piatra-Neamt, unde s-au facut investitii majore, dar e un impediment, cel mai apropiat aeroport fiind la Bacau, sau la Timisoara, acolo unde exista si un aeroport in oras". Altfel, Sandu a precizat ca a discutat cu presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, cel care l-a acuzat ca a primit 300.000 de euro din partea oficialilor lui Dinamo pentru a ajuta echipa antrenata de Rednic sa castige titlul. "Becali mi-a zis in loja: <<Am spus ce am spus, n-am dovedit si acum am fost sanctionat. N-am ce sa reprosez Comisiei de Disciplina>>. Deci, iata ca se poate sa ai si o atitudine corecta", a precizat Sandu. La randul sau, Ionut Lupescu a afirmat ca publicul a ratat o ocazie foarte buna de a atrage Nationala la Bucuresti. (MIG)
Licitatie pentru "National"
Mircea Sandu a anuntat ieri ca licitatia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de refacerea Stadionului "National" din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" va avea loc in luna noiembrie a acestui an. "Am avut zilele trecute o discutie cu primarul Bucurestiului, Adriean Videanu, si am inteles ca in luna noiembrie va avea loc licitatia pentru desemnarea constructorului. Acest lucru este o garantie a faptului ca stadionul se va construi. Aceasta noua arena este o necesitate nu numai pentru echipa nationala, ci pentru Romania", a explicat Sandu. Presedintele FRF a afirmat ca numai pentru inchirierea terenului de joc pentru partida echipei nationale a Romaniei cu Belarus, scor 3-1, federatia a platit in jur de 30.000 de euro catre FC Steaua. "Plata chiriei numai pentru teren a fost de 20.000 de euro, pentru tabela de marcaj alte 8000, de asemenea s-a inchiriat si cortul unde a avut loc conferinta de presa si unde s-a organizat zona mixta. Steaua ne-a pus la dispozitie un stadion foarte bun, dar am platit pentru asta. Sa nu se inteleaga faptul ca ne-am dus acolo cu mana intinsa, sa fie clar, nu ni s-a facut nici o favoare", a spus Sandu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.