Un copil in varsta de cinci ani din localitatea buzoiana Merei a fost internat la Spitalul Judetean Buzau, dupa ce a fost impuscat, in joaca, cu o arma cu aer comprimat, de o fetita de noua ani. Incidentul a avut loc in urma cu doua zile, cand o fami
Un copil in varsta de cinci ani din localitatea buzoiana Merei a fost internat la Spitalul Judetean Buzau, dupa ce a fost impuscat, in joaca, cu o arma cu aer comprimat, de o fetita de noua ani. Incidentul a avut loc in urma cu doua zile, cand o familie din Giurgiu si-a vizitat niste rude din Merei. Odata ajunsi la destinatie, oaspetii le-au aratat rudelor o arma cu aer comprimat, pe care au scos-o din portbagajul masinii si pe care o detineau legal. Demonstrativ, barbatul a impuscat un porumbel salbatic, dupa care a incuiat pusca in portbagajul masinii, continuand apoi petrecerea. La un moment dat, fetita familiei din Giurgiu, in varsta de noua ani, i-a cerut tatalui ei cheile masinii, spunand ca are nevoie de niste medicamente. Fata a deschis insa portbagajul autoturismului, a luat arma si a inceput sa se joace cu ea in prezenta fratelui sau de doi ani, a verisorilor si a unui baietel de cinci ani care se afla in preajma. Politistii au stabilit ca, la un moment dat, arma s-a descarcat, copilul de cinci ani fiind ranit. Baietelul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean, unde a fost internat.
Tatal fetei care l-a impuscat pe baiatul de cinci ani va fi cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. De asemenea, el a fost sanctionat contraventional, conform Legii nr 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, pentru neasigurarea armei.
Ranit de un vanator
Un alt incident de acest gen s-a produs in apropierea orasului Tecuci, un copil fiind impuscat, accidental, de un barbat care vana pasari pe camp. Politia Municipiului Tecuci a fost sesizata, duminica dupa amiaza, de Lucian S., in varsta de 12 ani, care a povestit ca, in timp ce se deplasa cu o caruta in camp, impreuna cu alti doi copii, a fost impuscat de o persoana necunoscuta, ce a iesit dintr-un lan de porumb. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca cel care a tras este Ionel S., de 50 de ani, din Tecuci. "Acesta se afla in camp cu arma de vanatoare pe care o detine legal, la o vanatoare la pasari, in baza unei autorizatii eliberate de A.J.V.P.S. Galati. Minorul s-a prezentat la Spitalul Municipal Tecuci pentru ingrijiri medicale, avand plagi impuscate in regiunea toracica, dar a refuzat internarea", a declarat Cristina Tatulici, purtatorul de cuvant al IPJ Galati. Barbatul care l-a impuscat pe copil va fi cercetat penal, politistii ridicandu-i acestuia arma de vanatoare pana la finalizarea anchetei. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.