"National Zeitung" din Essen anunta din Viena ca au fost arestate trei personalitati care au facut parte din regimul de sub conducerea fostului cancelar Schuschnigg.
Iata numele acestor trei personalitati austriace: dr. Karl Weinberger, fost sef al Frontului Patriotic Moedling, profesor Karl Gunz, seful Actiunei catolice din acelas oras si dr. Hans Bichof, sef de district al Frontului Patriotic.
Perchezitiile facute la domiciliiele lor ar fi confirmat banuielile ca "ei au incercat sa organizeze o actiune ostila Statului". (...)
Scriitorul austriac Paul Auernheimer, ultimul presedinte al Pen-Clubului din Austria, arestat de politia national-socialista imediat dupa Anschluss, a murit in tabara de concentrare de la Dachau, unde a fost internat.
Comisarul Reichului pentru Austria, D. Buerckel, este descris de ziarele franceze "Le Jour- Echo de Paris" si de ziarul "L'Ordre", ca fiind mai hitlerist decat Hitler. Domnul Buerckel afirma ca totul merge bine la Viena si -n toata Austria. Ori, ziaristii straini din Viena au comunicat in strainatate ca austriecii opun o rezistenta pasiva metodelor germane si au semnalat oarecare miscari de trupe germane dealungul Austriei, indreptandu-se spre frontiera ungara.
ZIUA, 10 octombrie 1938