Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, nu este grabit sa aiba un sef la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI). "Unitatea functioneaza foarte bine. Este in subordinea directa a ministrului. Nu sunt deloc grabit sa
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, nu este grabit sa aiba un sef la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI). "Unitatea functioneaza foarte bine. Este in subordinea directa a ministrului. Nu sunt deloc grabit sa ajung la o intelegere. Am o propunere facuta si astept punctul de vedere oficial al primului-ministru", a declarat, ieri, citat de Rompres, ministrul, intr-o conferinta de presa care a avut loc la sediul PD.
Sefia DGIPI a ramas vacanta dupa ce Virgil Ardelean a demisionat, odata cu sefii Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe, in urma disparitiei din tara a omului de afaceri sirian Omar Hayssam, acuzat de terorism. Vasile Blaga i-a propus premierului Calin Popescu-Tariceanu numirea lui Alexandru Boer, seful sau de cabinet, in fruntea DGIPI. Cu prilejul sedintei Colegiului Director al PD care a avut loc la Cluj-Napoca in 30 septembrie, ministrul afirma ca nu are niciun motiv, deocamdata, sa nominalizeze o alta persoana la sefia DGIPI pentru ca nu a primit niciun raspuns de la premier cu privire la numirea lui Alexandru Boer. Alexandru Boer a indeplinit in trecut functia de secretar general adjunct al PNL, iar in prezent este directorul de cabinet al ministrului de Interne Vasile Blaga. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.