Ultimul act al editiei 2006-2007 a Cupei Romaniei se va desfasura la Timisoara, competitia din acest sezon avand premii totale de 231.000 de euro, a anuntat ieri directorul general al FRF, Ionut Lupescu, cu prilejul semnarii unui contract de partener
Ultimul act al editiei 2006-2007 a Cupei Romaniei se va desfasura la Timisoara, competitia din acest sezon avand premii totale de 231.000 de euro, a anuntat ieri directorul general al FRF, Ionut Lupescu, cu prilejul semnarii unui contract de parteneriat. "Finala se va juca la Timisoara. Cupa Romaniei este a tuturor echipelor din Romania, nu doar a celor din Bucuresti. Am incercat sa dam sanse tuturor echipelor, care se vor deplasa si in alte orase. Vom atribui finala mai multor orase. Am inceput cu Timisoara si sper sa avem stadioane bune si la Cluj, Brasov si Piatra Neamt. Cupa Romaniei s-a jucat de cele mai multe ori la Bucuresti, dar aceasta nu este o regula", a spus Lupescu. Acesta a comentat si posibilitatea ca "Poli" Timisoara sa ajunga in finala si sa joace astfel pe teren propriu: "Foarte bine! Pai si cei de la Timisoara sau de la Iasi puteau spune acelasi lucru daca se juca la Bucuresti si o echipa din Capitala ajungea in finala", a spus Lupescu. Oficialul FRF a anuntat ca valoarea totala a premiilor in aceasta editie este de 231.000 de euro.
"Premierea va incepe din optimile de finala, cand fiecare castigatoare va primi cate 5.000 de euro, iar fiecare invinsa cate 2500 de euro. Echipele invingatoare in sferturile de finala vor primi cate 7500 de euro, iar fiecare invinsa cate 4000 de euro. Castigatoarele de semifinale vor primi cate 10.000 de euro, iar invinsele cate 5000 de euro.
Castigatoarea trofeului va primi inca 77.500 de euro, astfel ca va strange in total 100.000 de euro, iar finalista va aduna 40.000 de euro", a precizat Lupescu, adaugand ca FRF va incerca sa mareasca premiile an de an, modelul fiind Cupa Angliei. La semnarea parteneriatului au participat Florentin Petre si Costica Stefanescu, ambii de cinci ori castigatori ai trofeului, primul cu Dinamo, al doilea cu Univ. Craiova si Steaua. Cei doi au primit din partea FRF, prin intermediul lui Lupescu, diplome in semn de recunoastere a activitatii lor. O asemenea diploma va primi si antrenorul de la UTA, Marius Lacatus, care are cele mai multe trofee castigate, sapte, toate cu Steaua. Tragerea la sorti a 16-imilor de finala ale Cupei Romaniei va avea loc maine, la ora 12, la Casa Fotbalului. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.