Rugby-ul romanesc a facut un pas important spre o noua calificare la turneul final al Cupei Mondiale, dupa ce reprezentativa tricolora pregatita de Daniel Santamns a invins, sambata, pe stadionul Ghencea II, incomoda selectionata a Georgiei, cu scoru
Rugby-ul romanesc a facut un pas important spre o noua calificare la turneul final al Cupei Mondiale, dupa ce reprezentativa tricolora pregatita de Daniel Santamns a invins, sambata, pe stadionul Ghencea II, incomoda selectionata a Georgiei, cu scorul de 20-8 (9-3), intr-un meci contand pentru grupa B a preliminariilor mondiale. La putin timp dupa ce balanta victoriei a fost inclinata in favoarea echipei noastre, capitanul Sorin Socol a declarat ca Romania este ca si calificata la turneul final, chiar daca mai are de sustinut un meci impotriva Spaniei. "Acum putem spune ca suntem ca si calificati, dar trebuie sa ne concentram si pentru meciul cu Spania. Ma bucur ca am castigat acest joc si am cules roadele muncii noastre depuse in ultimii trei ani. Inainte de meci am vorbit cu Cristi Chivu si mi-a urat noroc, iar eu le-am urat bafta la meciul de fotbal cu Belarus", a precizat Socol. Conform datelor statistice, punctele echipei noastre au fost realizate de Florin Vlaicu (3 lovituri de penalizare si o transformare) si de Romeo Gontineac (un eseu), in timp ce pentru adversari au punctat Urdjukashvili Malkhaz (o lovitura de penalizare) si Zedguinidze (un eseu). Reamintim ca din grupa B mai face parte si selectionata Spaniei, iar castigatoarea seriei din preliminarii se va califica direct la turneul final al Cupei Mondiale, urmand sa faca parte din grupa C, alaturi de echipele Noii Zeelande si Scotiei, in vreme ce gruparea de pe locul secund va disputa un meci de baraj cu selectionata care va ocupa aceeasi pozitie in grupa A, din care fac parte Italia, Portugalia si Rusia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.