Nationala Romaniei a invins sambata seara, in Ghencea, cu 3-1 (2-1), selectionata Belarusului, in al treilea meci al sau din grupa G a preliminariilor pentru Euro 2008, ultimul al "tricolorilor" in acest an. Dupa un inceput in forta, concretizat de g
Nationala Romaniei a invins sambata seara, in Ghencea, cu 3-1 (2-1), selectionata Belarusului, in al treilea meci al sau din grupa G a preliminariilor pentru Euro 2008, ultimul al "tricolorilor" in acest an. Dupa un inceput in forta, concretizat de golurile lui Mutu (minutul 8, dupa o centrare a lui Fl. Petre) si Marica (minutul 10, actiune personala), romanii s-au relaxat si le-au permis ex-sovieticilor sa reduca din diferenta prin Kornilenko (minutul 20, ramas singur cu D. Coman). De aici incolo, aproape o ora, ocaziile au abundat la ambele porti, cu un plus pentru "tricolori", iar D. Goian (minutul 78, lovitura de cap dupa un corner) a stabilit scorul final. Altfel, in ceea ce priveste reprezentativa Romaniei, au fost de remarcat folosirea lui Chivu ca "inchizator" (acesta a avut o evolutie multumitoare, insa a gresit de cateva ori), paradele excelente ale lui D. Coman, agresivitatea lui Marica si unele gafe de nepermis in defensiva.
Piturca a prins curaj
Selectionerul Victor Piturca a declarat dupa meci ca orice echipa care joaca impotriva Romaniei va avea probleme, indiferent de valoarea ei, chiar daca este vorba de Olanda. "Am realizat ceea ce ne-am propus, adica cele trei puncte. In general, sunt multumit de evolutia jucatorilor. Emotii am avut si la 3-1, nu numai la 2-1, pentru ca un moment de relaxare te poate costa oricand. Jocul Romaniei este insa in crestere si orice echipa care joaca cu noi va avea probleme, indiferent de valoarea ei, chiar si Olanda", a spus Piturca. Selectionerul considera ca valoarea Belarusului este aproape de cea a bulgarilor, care "poate au unul sau doi jucatori mai valorosi". Piturca a mentionat ca Belarus poate incurca Olanda si Bulgaria. Selectionerul a precizat ca si-ar fi dorit ca Olanda sa invinga in meciul cu Bulgaria, terminat 1-1. "Poate ca acest rezultat ne este favorabil, poate ca nu ne este. Eu unul mi-as fi dorit ca Olanda sa castige", a mentionat Piturca. Acesta a declarat ca fundasul lui AS Roma, Chivu, ar fi o solutie de viitor pentru postul de mijlocas la inchidere. "Eu cred ca avem destui fundasi centrali de valoare. Chivu a dat un randament bun la acest prim joc ca inchizator", a adaugat Piturca, precizand ca Danut Coman este deocamdata titularul postului de portar: "A facut un joc bun, dar vom vedea daca va ramane titular, depinde si de forma in care va fi, pentru ca pana la urmatorul joc oficial mai este mult timp". Piturca a spus ca si-ar dori ca Lobont, prezent la meci ca spectator, sa se transfere la alt club de la Fiorentina, daca la echipa italiana nu prinde un loc de titular. "Eu as dori ca Lobont, daca nu va prinde un loc de titular la Fiorentina, sa se transfere in alta parte, unde sa poata sa joace. Am vorbit cu el, era bucuros de victorie. E normal sa sufere putin, pentru ca nu joaca la echipa de club, si acum nu l-am convocat nici eu, dar asta este situatia", a declarat Piturca.
Puntus ne vede peste Olanda
Selectionerul Belarusului, Iuri Puntus, a declarat ca, in opinia sa, Romania are sanse mai mari decat Olanda de a obtine calificarea la turneul final al CE din 2008. "Avand in vedere inceputul acestor preliminarii, cred ca ne va fi greu sa ne calificam la Euro 2008, dar noi vom lupta in continuare. Cred ca cele mai mari sanse in aceasta grupa le au Olanda si Romania, dar, dupa ce am intalnit ambele echipe, o spun, nu din politete, ca Romania are sanse mai mari pentru ca, in comparatie cu Olanda, are aceste ruperi de ritm", a spus selectionerul bielorus. Puntus a adaugat ca Romania a obtinut o victorie binemeritata. "Noi am primit rapid doua goluri, iar acest moment psihologic a dat aripi Romaniei. Am facut multe greseli, fortati si de adversari, iar cand am avut ocazii de a marca, Romania a avut noroc cu un portar aflat in forma foarte buna", a comentat selectionerul Belarusului, care a explicat si titularizarea lui Gaev, portarul de la Dinamo: "L-a inlocuit pe Jivnov, caruia i-a recidivat o accidentare Gaev este singura noastra solutie in absenta lui Hamutovski". (MIG)
ROMANIA - BELARUS 3-1 (2-1)
Au marcat: MUTU (8), MARICA (10), D. GOIAN (78) / KORNILENKO (20).
Stadion: "Steaua", Bucuresti; spectatori: 10.000.
ROMANIA: D. Coman - P.Marin, Tamas, D. Goian, Rat - Chivu, Rosu - Fl. Petre, N. Dica (88 Cocis), Mutu (72 Buga) - Marica (90+2 Cl. Niculescu). Antrenor: V. Piturca.
BELARUS: Gaev - Omelianciuk, Lentevici, Staniuk, Iurevici - Gurenko, Kulci (65 Strahanovici) - Kalacev (51 V. Hleb), A. Hleb, Romascenko - Kornilenko (66 Koritko). Antrenor: I. Puntus.
Cartonase galbene: Tamas (30) / Omelianciuk (64).
Au arbitrat: A. Undiano - F. Ibanez, R. Alonso (toti din Spania).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.