O macheta a Starship Enterprise a fost vanduta cu 576.000 de dolari, in cadrul unei licitatii organizate la New York si care a marcat celebrarea a 40 de ani de seriale science-fiction, transmite BBC News Online. Inaintea vanzarii, casa de licitatii C
O macheta a Starship Enterprise a fost vanduta cu 576.000 de dolari, in cadrul unei licitatii organizate la New York si care a marcat celebrarea a 40 de ani de seriale science-fiction, transmite BBC News Online. Inaintea vanzarii, casa de licitatii Christie's din New York estimase ca macheta navetei se va vinde cu circa 30.000 de dolari. Miniatura navei Enterprise-D, cu lungimea de 198 de centimetri si care a fost utilizata in secvente ale "Star Trek: The Next Generation", si-a facut debutul TV in 1987. Peste 1000 de obiecte folosite in cadrul serialului Star Trek au fost vandute in cadrul licitatiei. Construita de Industrial Light and Magic, macheta a fost prima oara folosita in episodul "Encounter at Farpoint" din seria Star Trek difuzata in 1987, apoi a aparut in filmul Star Trek Generations. Aproape toate estimarile facute in legatura cu valoarea obiectelor vandute in cadrul licitatiei au fost depasite, fanii serialului cheltind peste 7,1 milioane de dolari pentru a achizitiona decoruri si alte obiecte din recuzita productiei. Sume ridicate au fost platite la licitatie si pentru o replica a scaunului de comanda a capitanului James T Kirk, care apare pe puntea de comanda in cadrul seriei originale a Star Trek. Desi era o reproducere, scaunul din lemn pictat folosit in episodul "Deep Space Nine" al seriei din 1996 a Star Trek a fost vandut cu 62.400 de dolari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.