Principele Radu a declarat, intr-o emisiune difuzata recent la Radio Romania Actualitati, ca rezolvarea situatiei Parcului Regal Sinaia este o chestiune de zile, iar muzeul Peles va intra in "adevarata proprietate" a poporului roman. "In acest moment
Principele Radu a declarat, intr-o emisiune difuzata recent la Radio Romania Actualitati, ca rezolvarea situatiei Parcului Regal Sinaia este o chestiune de zile, iar muzeul Peles va intra in "adevarata proprietate" a poporului roman. "In acest moment ne aflam la ultimele zile inainte de a se rezolva si ultima si cea mai dificil de rezolvat chestiune, adica aceea a Parcului Regal Sinaia, care se va rezolva, dupa cum au declarat reprezentantii guvernului, in sensul in care muzeul Peles va ramane muzeu si se va intoarce printr-o intelegere financiara cu Casa Regala la, abia acum, calitatea de adevarata proprietate a statului roman", a afirmat reprezentantul Casei Regale. Intrebat de realizatorul emisiunii, Paul Grigoriu, cum va arata Curtea in viitor, principele Radu a raspuns: "Palatul Elisabeta este in acest moment simbolul partii publice a vietii regale. Acolo se afla sediul implicarii Casei Regale la societatea romaneasca de astazi, a prezentului. Castelul Savarsin o sa fie, de aici in acolo, un model de dezvoltare romaneasca al Casei Regale, pentru ca acela este proprietatea personala a Regelui, iar acolo Principesa Margareta doreste sa investeasca toata inima ei, toata iubirea ei, toata memoria fata de Regina-mama Elena, bunica ei, care a inspirat-o; iar Sinaia, dupa ce se va fi rezolvat chestiunea aceasta atat de complicata a retrocedarilor, o sa ramana in continuare, pentru vecie, Scaunul Familiei Regale". (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.