Prezenta sub asteptari a publicului la meciul cu Belarus, cateva bannere afisate de fani ("Cu zarul ai dat, Ogararu neselectionat!"), scandari anti-FRF ("Mircea Sandu - esti o mizerie!") si incidentele in care au fost implicati Mutu si Cl. Niculescu
Prezenta sub asteptari a publicului la meciul cu Belarus, cateva bannere afisate de fani ("Cu zarul ai dat, Ogararu neselectionat!"), scandari anti-FRF ("Mircea Sandu - esti o mizerie!") si incidentele in care au fost implicati Mutu si Cl. Niculescu (injurati si fluierati de cei prezenti in tribune) au redeschis discutiile privind mutarea Nationalei din Bucuresti, desi "tricolorii" abia au revenit in Ghencea dupa o lunga perioada. Selectionerul Victor Piturca a afirmat ca cele mai bune conditii sunt la stadionul din Ghencea, insa a mentionat ca inca nu se stie unde se va disputa urmatorul meci al echipei nationale. "Eu, oricum, inainte de a decide, ma consult si cu jucatorii. Personal, as vrea sa jucam in provincie, poate la Timisoara, unde sunt conditii bune. Aici au fost momente in care s-a strigat de demisii si e pacat. Pentru ca un meci al nationalei trebuie sa fie o sarbatoare, chiar si cand se pierde. Dar in Bucuresti exista aceste rivalitati, s-a vazut la accidentarea lui Mutu si cand a intrat Niculescu ce reactii au fost", a declarat Piturca. In plus, si jucatorii au sarit in apararea celor doi, fiind de parere ca mai ale Mutu nu merita un astfel de tratament. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a precizat ca nu se astepta ca la meci sa fie prezenti multi spectatori. "Am dorit sa readucem echipa nationala dupa patru ani la Bucuresti. Vom mai merge si in tara, dar din pacate nu avem atatea stadioane cate mi-as dori eu, ca sa mergem la Brasov, la Cluj...", a spus Lupescu. Oficialul FRF a facut referire si la atitudinea ostila a suporterilor fata de Mutu. "Adi nu ar fi meritat ce s-a scandat acolo. Publicul a fost bun in general, au fost doua-trei persoane care au depasit limita. Publicul trebuie sa aprecieze echipa, nu noi suntem importanti", a mentionat Lupescu. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ieri ca nu stie daca suporterii bucuresteni ai echipei nationale merita sa mai vada meciurile Romaniei. "Mai este nevoie sa comentam ceva dupa ce s-a intamplat? Nu este posibil sa ai asemenea reactii fata de jucatorii propriei echipe nationale. Meritau ei sa fie injurati si fluierati in conditiile in care au dominat jocul si au castigat cu 3-1? Sincer, nu stiu daca suporterii din Bucuresti merita sa mai vada nationala", a spus Sandu, care sustine ca nu se va implica in alegerea locului de disputare a urmatorului meci oficial al Romaniei de pe teren propriu, cel cu Luxemburg, programat pe 28 martie 2007.
Si fostul selectioner Gheorghe Hagi considera ca spectatorii trebuie sa fie alaturi de echipa nationala, chiar si in momentele grele. "Indiferent de situatie, echipa nationala trebuie sustinuta. Trebuie sa fie unitate. Odata cu rezultatele va disparea si aceasta raceala dintre spectatori si echipa nationala", a afirmat Hagi. Ieri, si portarul rapidist Dani Coman a declarat ca a fost injurat de fanii de la peluza pe parcursul primei reprize. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.