Jurnalista rusa Anna Politkovskaia, devenita celebra pentru ca a mediatizat intr-un mod foarte critic razboiul din Cecenia, a fost asasinata, corpul sau neinsufletit fiind gasit sambata la Moscova, au anuntat agentile ruse de presa care citeaza polit
Jurnalista rusa Anna Politkovskaia, devenita celebra pentru ca a mediatizat intr-un mod foarte critic razboiul din Cecenia, a fost asasinata, corpul sau neinsufletit fiind gasit sambata la Moscova, au anuntat agentile ruse de presa care citeaza politia si ziarul la care lucra, Novaia Gazeta, transmite Rompres. Potrivit declaratiilor unui ofiter de politie, corpul neinsufletit al Annei a fost gasit intr-un lift dintr-un bloc de locuinte. In lift a fost gasit si un pistol cu patru gloante, afirma oficiali ai politiei citati de Interfax. Dmitri Muratov, redactor-sef la Novaia Gazeta, a declarat ca jurnalista a fost impuscata in apartamentul ei. Politkovskaia, in varsta 48 de ani, care se numara printre cei mai respectati jurnalisti rusi, a scris o carte critica despre presedintele rus, Vladimir Putin, si despre campania lui in Cecenia, aducand dovezi despre abuzurile in masa comise de trupele guvernamentale impotriva civililor. Mai multe sute de persoane au manifestat ieri la Moscova, impotriva campaniei autoritatilor care ii vizeaza pe cetatenii georgieni stabiliti in Rusia si pentru a-si exprima indignarea fata de asasinarea, sambata, a ziaristei ruse Anna Politkovskaia. De la Statele Unite la Consiliul Europei, numerosi responsabili politici occidentali s-au alaturat jurnalistilor si aparatorilor drepturilor omului, condamnand asasinatul. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.