""Ce i-am spus cu adevarat lui Zidane"" este cartea pe care fundasul italian o va publica in aceste zile. Campionul mondial a scornit nu mai putin de 249 de fraze ironice care ar fi putut declansa reactia violenta a fotbalistului francez in finala Cu

""Ce i-am spus cu adevarat lui Zidane"" este cartea pe care fundasul italian o va publica in aceste zile. Campionul mondial a scornit nu mai putin de 249 de fraze ironice care ar fi putut declansa reactia violenta a fotbalistului francez in finala Cupei Mondiale.

Dupa muzica, spoturi publicitare si jocuri electronice, Marco Materazzi s-a apucat si de scris. Fundasul italian va lansa in aceste zile o carte intitulata ""Ce i-am spus cu adevarat lui Zidane"". ""Dupa cum vei intelege, draga cititorule, m-am amuzat sa dezvolt partea absurda a acestui caz"", scrie Materazzi in prefata volumului publicat de editura Mondadori. In peste o suta de pagini, jucatorul lui Inter Milano a scris 249 de fraze mai mult sau mai putin absurde, dar printre care ar putea figura si cea care a fost cu adevarat pronuntata in finala Cupei Mondiale si care a provocat reactia violenta a francezului. Atunci, Zinedine Zidane l-a lovit pe Materazzi cu capul in piept, fiind ulterior eliminat.

MISTER. Presedintele Frantei, Jacques Chirac, spunea la 14 iulie ca ""daca un om ca Zidane a avut o asemenea reactie, inseamna ca s-a intamplat ceva grav"". De altfel, in saptamanile care au urmat finalei de la Berlin, presa din intreaga lume a incercat sa afle ce i-a spus Materazzi lui Zidane. S-au vechiculat mai multe variante, printre care aceea ca italianul l-ar fi numit pe francez ""terorist"" sau ""islamist"", referindu-se la originile sale algeriene. Misterul a fost dezvaluit doar partial de Zidane, care intr-un interviu televizat a declarat ca Materazzi i-ar fi insultat mama si sora. Francezul nu a dorit insa sa reproduca exact cuvintele care l-au facut sa vada negru in fata ochilor.

IRONII. Acum, fundasul italian nu ezita sa-l ia peste picior pe Zidane. Italianul spune ca una dintre intrebarile pe care i le-ar fi putut adresa francezului ar fi fost: ""Hei, Zizou, unde este exact sternul?"". Iar capitanul ""cocosilor"" i-a aratat. O reactie ciudata ar fi putut fi determinata si de intrebarea: ""Ce faci, Zizou? Inca n-ati pierdut si deja iti smulgi parul din cap?"", cunoscut fiind faptul ca podoaba capilara a francezului este destul de redusa. Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, Materazzi va oferi UNICEF toate veniturile obtinute din drepturile de autor. Pe coperta cartii se afla celebra fotografie cu lovitura lui Zidane, iar in final fundasul italian aminteste si sentinta comisiei de disciplina a FIFA in acest caz. Daca pe francez cele trei etape de suspendare nu l-au afectat, Materazzi a fost nevoit sa stea in primele doua meciuri din preliminariile Euro 2008.

NOMINALIZARI. Chiar daca italianul sustine ca a cautat in nenumarate randuri impacarea, cei doi sunt in continuare rivali. Cu atat mai mult cu cat ambii se afla in cursa pentru titlul FIFA World Player 2006. Printre cei 55 de nominalizati se afla nu mai putin de 10 italieni, campioni mondiali in Germania. In afara de Materazzi, lista ii mai cuprinde pe Buffon, Cannavaro, Grosso, Nesta, Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Totti si Toni. Castigatorul va fi desemnat la 6 noiembrie, la Atena.

CE I-AR FI PUTUT SPUNE MARCO MATERAZZI LUI ZINEDINE ZIDANE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.