Campioana handbalului masculin romanesc, HCM Constanta, pare sa se fi obisnuit cu gustul victoriei in Liga Campionilor, elevii antrenorului Lucian Rasnita reusind, sambata seara, sa-si treaca in cont al doilea succes consecutiv in grupa E, dupa ce au
Campioana handbalului masculin romanesc, HCM Constanta, pare sa se fi obisnuit cu gustul victoriei in Liga Campionilor, elevii antrenorului Lucian Rasnita reusind, sambata seara, sa-si treaca in cont al doilea succes consecutiv in grupa E, dupa ce au trecut destul de lejer de puternica echipa daneza Svendborg TGI Gudme, cu scorul de 33-28 (17-12). Sustinuti frenetic de un public admirabil, care a umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor din Constanta, "rechinii" au reusit, astfel, sa ia o serioasa optiune pentru calificarea in optimile de finala, faza in care vor accede primele doua echipe din seria E, din care mai fac parte THW Kiel si HC Banik Karvina. Cu Rudi Stanescu (foto stanga) intr-o zi de gratie si cu Laurentiu Toma de neoprit in ofensiva, tunarul gazdelor marcand 11 goluri, HCM Constanta a reusit sa faca legea in disputa cu danezii, spre bucuria asistentei, dar si a antrenorului Lucian Rasnita, care a ramas, totusi, cu picioarele pe pamant dupa succesul din etapa secunda. "THW Kiel are prima sansa de calificare, iar Constanta, Gudme si HC Banik Karvina pot sa intoarca aceste rezultate. Vreau sa felicit jucatorii ambelor echipe pentru acest spectacol. Pentru ca, in seara aceasta, am avut parte de un handbal de calitate. Am reusit sa le punem probleme atat in atac, cat si in aparare, si cred ca HCM isi cauta identitatea de performanta. Multumesc publicului, care a fost al optulea jucator si ne-a asigurat victoria", a spus Rasnita, care este si antrenorul principal al reprezentativei tricolore, in vreme ce sarbul Milutin Dragicevici, autor a sapte goluri, a adaugat ca HCM Constanta a demonstrat ca este o echipa de Liga Campionilor. "A fost o lupta extraordinara intre doua echipe foarte bune, de Liga Campionilor. Am muncit mult si cred ca am meritat victoria. Saptamana viitoare, vom juca pentru locul intai cu nemtii de la THW Kiel", a declarat pivotul sarb. La randul sau, cerberul Rudi Stanescu, care a inchis poarta in mai multe momente, avand cateva parade de exceptie, a considerat ca HCM a facut cel mai bun meci din acest sezon. "Am obtinut o victorie importanta, la capatul celui mai bun meci al nostru din actualul sezon. Totusi, cred ca locul doi inca se joaca. Daca facem egal cu Kiel si obtinem o victorie cu Banik, acasa, atunci ne putem califica in optimi", a concluzionat Stanescu. In urma acestui nou succes, THW Kiel si HCM Constanta conduc in grupa E, cu patru puncte, nemtii avand un golaveraj superior, in vreme ce Svendborg TGI Gudme si HC Banik nu au spart inca gheata.
Trecand la a doua competitie a Batranului Continent, Cupa Cupelor, trebuie apreciat debutul furtunos al echipei Dinamo-Baumit, care s-a calificat, ieri, in turul al treilea, dupa ce a invins modesta formatie luxemburgheza HB Esch, cu scorul general de de 70-57. Ca si in meciul tur, disputat tot la Buzau si castigat de alb-rosii, cu 34-30, oaspetii au ridicat probleme doar in primul sfert de ora, dupa care Dinamo-Baumit a galopat spre o noua victorie si implicit spre calificare, gratie jocului foarte bun al cuplului format din Radu Voica (9) si Valentin Ghionea (7). Din pacate, o alta reprezentanta autohtona, Energia Pandurii Tg. Jiu a ratat calificarea in turul al treilea al Cupei EHF, desi a castigat, sambata, pe teren propriu, cu scorul de 28-27 (14-13), intalnirea retur cu Gumarny Zubri. Cum in partida tur, cehii au castigat cu 30-26, gruparea din Targu Jiu paraseste competitia, spre dezamagirea staff-ului executiv, care a anuntat ca va diminua contractele jucatorilor din cauza contraperformantei din Cupa EHF.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.